L'Ajuntament de Girona reactivarà a partir de la setmana que ve el Pla Especial de Sant Narcís, quan només falta un mes i mig per a les eleccions municipals. Segons explica el regidor d'Urbanisme, Carles Ribas (CiU), el procés s'ha endarrerit perquè l'Ajuntament estava pendent de la celebració del ple extraordinari sobre el barri, que finalment no se celebrarà, a petició dels mateixos veïns. A partir de la setmana que ve, el consistori es reunirà amb les associacions de veïns i comerciants per presentar-los l'avançament del pla, i a partir d'aquí s'obrirà un procés participatiu per tal que els veïns del barri hi puguin dir la seva.

L'Ajuntament va adjudicar la revisió del Pla Especial de Sant Narcís en el ple de desembre de l'any 2013 a Adrian Felip Campistol, que tenia onze mesos per desenvolupar-lo. Tot i això, el consistori ja va avançar que confiava que el temps es reduís perquè l'adjudicatari coneix molt bé el barri. Segons va explicar Ribas en aquell moment, l'objectiu era revisar la nova realitat de Sant Narcís després de la construcció de l'estació del TAV, no només en l'aspecte urbanístic sinó també de promoció del comerç o de caire social, entre altres. "L'estudi servirà per revisar la nova realitat de Sant Narcís amb el nou node de comunicacions que és el parc Central", va indicar.

L'abril de 2014, quan el consistori va presentar la memòria de l'àrea de Promoció i Ocupació, Ribas va anunciar que al juliol estaria enllestida la primera versió del Pla Especial de Sant Narcís. La idea, va indicar, és potenciar el barri com a "ciutat jardí" de manera que, amb el seu particular urbanisme (amb moltes cases blanques enjardinades), pogués convertir-se en un pol d'atracció de visitants i turistes. A banda de l'anàlisi urbanístic, Ribas va explicar que el document també incloïa una memòria econòmica i social.

Aquell juliol, però, no es va fer públic el Pla, i a l'agost es va anunciar que es desencallaria a partir de setembre, quan es començaria un procés participatiu. Però tampoc. Segons Ribas, el consistori estava pendent de la celebració del ple extraordinari sobre Sant Narcís, en el qual s'haurien debatut alguns dels principals aspectes del pla. Finalment, però, l'endarreriment de les obres del Parc Central va fer que s'anés posposant el ple extraordinari, fins que al final al final els veïns van demanar que no se celebrés, perquè ja era molt tard. A més, el consistori també ha estat enfeinat tirant endavant el Pla Especial de la Devesa i el de les Pedreres.

Per això, l'Ajuntament ha considerat ara que ja ha arribat el moment de desencallar d'una vegada per totes aquest procés i tirar endavant el Pla Especial de Sant Narcís. La setmana que ve, segons Ribas, l'Ajuntament mostrarà a les associacions del barri el contingut de l'avanç, i a partir d'aquí s'obrirà un procés participatiu similar al que s'ha fet durant les darreres setmanes amb la Devesa. Tot i això, indica Ribas, s'aniran perfeccionant alguns aspectes del procés participatiu a partir de l'experiència de la Devesa.