La companyia Endesa va tallar ahir, de sorpresa, el subministrament elèctric als veïns que viuen a prop del Pirulí, a les Pedreres de Girona. En total, unes 150 persones (al voltant de 40 famílies) es van quedar sense llum. Es tracta de cases que es van construir fa més de mig segle sense cap mena de regularització, i de les quals la majoria no tenen comptador. L'Ajuntament va mediar amb l'empresa per aconseguir que tornessin ahir mateix el subministrament a una casa que sí que té comptador i la del costat, on hi ha una persona malalta que necessita respiració assistida. Avui, a la una del migdia, el consistori ha convocat una reunió amb directius d'Endesa de Barcelona i Girona, el Defensor de la Ciutadania, Ramon Llorente, l'advocat municipal, representants del Departament d'Interior, els Mossos d'Esquadra, la Policia Municipal i dos representants dels veïns per buscar solucions a la situació.

Els residents del Pirulí van trobar-se ahir que la companyia els va tallar el subministrament elèctric de sobte, sense cap avís previ. Una de les cases té comptador, però la resta no. El regidor de Serveis Socials, Eudard Berloso (CiU), es va mostrar dolgut amb la companyia per haver pres la decisió sense haver parlat amb l'Ajuntament ni amb els veïns, especialment després del treball conjunt que han fet a Font de la Pólvora, on hi havia una situació similar. Per tal de sortir del pas, Berloso va fer de mediador ahir i va aconseguir que la llum tornés a un parell de cases, però la resta han passat tota la nit sense.

La reunió d'avui ha de servir per buscar solucions, però en aquest cas la situació és especialment delicada perquè aquestes cases es van construir sense cap mena de legalitat i, per tant, no hi ha cèdules d'habitabilitat que permetin instal·lar comptadors, com es va fer a Font de la Pólvora. Berloso reconeix que la companyia té dret a tallar el subministrament si els veïns de la zona no paguen, però recorda que aquesta situació es produeix des de fa dècades i que la companyia ha posat fi a la situació de sobte i sense haver avisat a ningú.