L'editor Quim Curbet ha recordat que quan el ple de Girona va aprovar la denominació de "plaça dels Manaies" en cap moment va parlar d'un monòlit, com s'ha acabat instal·lant. A més, assenyala que el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Olòriz, va demanar que no es retirés la màquina del tren de Sant Feliu, tal com s'ha acabat fent.

Curbet, que ha estat el promotor d'una recollida de signatures per retirar aquest monòlit (tot i que l'Ajuntament ha dit que no ho farà, perquè respecta la llibertat creativa de l'artista, Domènec Fita), assegura que el consistori haurà d'acabar retirant el monument i ubicar-lo, amb l'aprovació del ple, "en algun indret molt més discret i tornar, amb la dignitat que li cal, el tren de Sant Feliu al lloc provisional que ha tingut fins ara" i que no s'hagi d'exhibir "vergonyosament" en un dipòsit municipal a la vista de tothom.

Es preveu que la nova escultura dels Manaies sigui un dels objectes de debat en el proper ple, que s'ha de celebrar dilluns, ja que diversos partits, com ara la CUP, ICV i representants de MES han criticat obertament la instal·lació d'un monòlit religiós en l'espai públic.