El ple de Girona va revifar dilluns la polèmica per l'escultura dels Manaies. Diversos grups de l'oposició van criticar el monument de Domènec Fita i el fet que estigui en un espai públic. El més crític va ser el portaeu d'ICV-EUiA, Joan Olòriz, que va titllar l'obra de "macabra" pels elements de tortura que s'hi poden veure a la creu dels Improperis. A més, va recordar que la ciutat "té un tarannà "laic", sense deixar de respectuós amb totes les religions. També va lamentar que aquest monolit hagi estat l'alternativa a la màquina de tren del carrilet de Sant Feliu. al seu parer, la locomotora "era una atracció pels nens, que s'hi acostaven" mentre que ara passaran "corrent". "ni la meva experiència del passat demanarà un bust de la plaça Cosntitució", va acabar.

Jordi Navarro (CUP) també va preguntar si es faria cas a la campanya de recollida de firmes de l'edtiro Quim Curbet que demana retirar l'escultura. En nom dels regidors no adscrits Xavier Amores, membre de MES, va demanar que "discretament", d'aquí a un temps, ja passades les celebracions dels 75 anys de la fundació de la confraria de Jesús Crucificat Manaies de Girona, es busqui un espai més idoni pel monument per "garantir que l'ocupació de l'espai públic respongui a un respecte escrupulós per garantir la laicitat".

La diversitat de gustos

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va reiterar que mantindran l'escultura al lloc i va clamar "per la llibertat artística" que ha servit a l'escultor Domènec Fita per crear l'obra. El batlle, a més a més, va recordar que no és la primera netitat que fa una donació a la ciutat. Va citar per exemple, els Donadors de Sang que van lliurar una escultura l'any 2003 que ara està a l'entrada del Trueta. També un monòlit al final del carrer de la Creu de l'Obra del Ballet Popular per celebrar els 25 anys de Girona com a ciutat pubilla. I va indicar que si un dia el Girona FC fés una donació, segurament tindria motius futbolístics, per assenyalar perquè els Manaies en aquest cas han optat per símbols religiosos. Finalment, va apuntar que els Manaies són una entitat "valorada i reconeguda" i que sobre els gustos que tenen les escultures "es pot opinar de tot".