Elaborar un menú amb seixanta flors, una per cada any que celebra l'exposició Girona Temps de Flors. Aquest és el "repte personal" que s'ha marcat la xef Iolanda Bustos per al comiat del restaurant La Calèndula, que a partir del 16 deixa Girona per instal·lar-se a Regencós. El menú del Seixantè Aniversari de Temps de Flors 2015, que es podrà degustar les nits del 8,9, 15 i 16 de maig, inclou disset plats i ha intentat respectar els colors, sabors i textures de totes les plantes que ha fet servir com a ingredients, segons va explicar ahir la xef empordanesa.

A partir de flors conreades per ella mateixa i d'altres silvestres recol·lectades a l'Empordà, Bustos servirà un menú que inclou quatre aperitius, sis entrants, quatre plats calents, tres plats dolços i una infusió d'herbes i flors digestives.

Flors i fulles d'ungla de gat encurtides, navalla amb ceviche de flors elèctriques i picants, carpaccio de sípia amb favetes i quatre clavells o caneló de poma farcit de botifarra de perol i pesto de flors són alguns dels plats que se serviran als quatre sopars, que en format de taula única, disposaran d'una vintena de places per nit.

"Hem pensat el menú com un passeig", va explicar Bustos, que va detallar que obren la nit les flors aperitives, continuen les d'un sabor més vegetal, seguides de les digestives i finalment les dolces.

Amb un preu de 70 euros per comensal, el servei estarà maridat amb vins dels cellers La Vinyeta; i Vins i Caves Perelada. Els dos cellers de la DO Empordà, portaran els seus "vins més florals", va explicar Bustos.