Girona ja és la capital catalana de la primavera. Una primavera amb temperatures de juliol que va fer bullir la ciutat amb els carrers farcits de gent, les terrasses dels bars i restaurants del centre plenes de gom a gom i fins i tot alertes d'Abertis on s'indicava que hi havia cues a l'autopista a la sortida de Girona Sud per la celebració de Temps de Flors. Un indicatiu que Girona està de moda i que els carrers ja respiren les flors i els dissenys que, amb més o ?menys enginy, ja decoren multitud de racons de la ciutat.

Milers de visitants i també gironins van començar a caminar ahir, ja de bon matí, enmig d'una immensa barreja de testos, espantaocells, globus, reproduccions de la bruixa de la Catedral, bombetes, espirals, escales, azalees, orquídies, margarides i roses, entre molts altres. En ocasions, dirigits per agents de la policia per evitar aglomeracions, per exemple, al carrer de la Força.

Com l'"Abeja Maya"

Era només el primer dia dels nou que dura el certamen floral. I com a tret de sortida els parlaments inaugurals on els representants municipals, encapçalats per l'alcalde, Carles Puigdemont, van agrair als voluntaris, les brigades i la policia la tasca que permet tirar endavant des de fa seixanta edicions Temps de Flors. La inauguració, des de la part baixa de les escales de la Catedral, va comptar amb l'aparició sorpresa de l'actor Quim Masferrer amb les seves famoses frases de "sou molt bona gent!". Aprofitant la protesta d'un grup de joves al capdamunt de les escales de la Catedral contra les sentències pel setge al Parlament, va comentar que "saben que hi ha els mitjans de comunicació, això demostra que és una exposició molt important i per tant s'ha d'aprofitar, i tant que sí, que Temps de Flors és conegut arreu"!

Masferrer va descriure el que considera que és Temps de Flors. "És com l'Abeja Maya, anar de flor en flor!", va dir. I va reivindicar: "Ho dic en castellà perquè puc dir-ho, perquè en sé i per mostrar que això de la immersió lingüística ha anat bé. En un país multicolor!", va cantar per insistir en el seu rebuig als atacs al sistema educatiu català.

Entre pals de "selfies"

En patis de cases privades, en portals d'entrades d'institucions i en carrers del Barri Vell, el Passeig Arqueològic i els edificis patrimonials com el Claustre de la Catedral, les Sarraïnes, Sant Fèlix, Torre Gironella, Sant Lluc, Sant Nicolau, o els Banys Àrabs són llocs on els caps de setmana de Temps de Flors hi sol haver cua. També hi ha molts visitants als jardins dels Alemanys, de la Francesa o de John Lennon o les escales d'alguns dels carrerons estrets del nucli antic, com les escales de la Pera o les de Sant Martí. Tots els visitants, mapa en mà, van a la recerca dels 134 espais de la ciutat que acullen 164 muntatges. Si els tèlefons mòbils han perdut fa anys tota la seva essència per convertir-se en càmeres de fotos, enguany s'ha començat a implantar amb furor una novetat: els pals per fer-se selfies (autofotos).