El gironí de tota la vida és ranci amb les tradicions i els grans esdeveniments. També amb les novetats. Assegura als que l'envolten que no li agrada ni això ni allò. Ni els Manaies, ni el Vol Gastronòmic, ni el McDonald's. Quan és Temps de Flors assenyala que fuig a la platja o a la muntanya perquè no li agraden les masses. Una de les principals competicions entre gironins és la crítica. Que si mai hi ha flors naturals. Que si cada any n'hi ha menys. Que si cada any pitjor. Que si la mostra només es fa al protegit Barri Vell i que la perifèria està oblidada. O que els turistes no els deixen passar per anar a casa seva, on normalment hi arriben amb un passeig tranquil. O amb el cotxe. Perquè els gironins es queixen si no aparquen a davant del seu destí.

Però res més lluny de la realitat. Els gironins de tots els barris s'acaben trobant els uns amb els altres enmig de les riudades de gent. Camuflats entre els visitants de les comarques barcelonines, de ciutats espanyoles, franceses o d'altres punts. Àvies amb bosses que colpegen a tothom indiscriminadament i sense pietat, avis amb barrets de palla, parelles que es belluguen amb el seu nen petit dins d'un cotxet que topa amb els talons de la persona que té a davant.

S'escapen al migdia a buscar espais que el dia abans no han vist. Molts cops fan d'amfitrions orgullosos i ensenyen tota mena de racons de la seva ciutat adornada amb flors, naturals i artíficials, i objectes i dissenys que volen tenir algun motiu artístic lligat a la mostra.

Amb orgull intenten explicar algunes de les llegendes que recorden i busquen perdre's en un Barri Vell que es coneixen pam a pam per fruir-ne com si fossin turistes que descobreixen per primer cop uns carrers estrets amb pujades empedrades i plenes d'esglaons. Acaben omplint les seves càmeres fotogràfiques o els seus mòbils amb un ?reguitzell d'imatges que després difonen massivament a les xarxes socials. Que tothom sàpiga que com esclata la primavera a Girona i com la Catedral, els Banys Àrabs o Sant Fèlix llueixen com una actriu entrant en una gala. Quan acabi la mostra diran:"Mai més!". I l'any següent es tornaran a barrejar entre flors i visitants.