A les sis del matí tocava l'alarma d'una cafeteria de la travessia Santa Eugènia de Salt. El propietari hi va anar però no va veure res d'estrany en entrar al local. A dos quarts de vuit, va tornar-hi per obrir com cada dia i llavors, va veure quelcom estrany a les càmeres de videovigilància. A més, en entrar al segon menjador i va descobrir un forat a la paret a tocar de les màquines escurabutxaques. Es va espantar tot i que no observava res remogut al bar tret del forat a la paret. Però un cop es va acostar a la barra va veure que no hi havia el calaix de la caixa: havia volat tot el que havien recaptat el dia anterior, uns 300 euros.

Ràpidament va alertar la Policia Local de Salt, que va ser a la zona fins cap a quarts d'onze del matí prenent enpremtes i buscant indicis per enxampar els lladres. Una de les sorpreses que van tenir els agents és que quan van anar a l'altra banda del forat van veure que els lladres es van deixar la màquina perforadora.

Els lladres per fer el butron van anar al bloc de pisos del costat de la cafeteria. Per poder-hi entrar van forçar la porta de l'edifici i tot seguit van anar cap a la sala de comptadors. Allà van començar a perforar la paret, que dóna a un dels menjadors de la cafeteria de Salt.

El robatori es va produir pels voltants de les sis del matí, ja que l'alarma va sonar a les sis en punt quan el propietari va rebre l'avís. Segons un veí del bloc de pisos, durant la matinada van sentir forts cops procedents de baix de l'edifici però explica que no en van fer massa cas, ja que en moltes ocasions la porta no es tanca bé i per cops de vent fa soroll. Quan es van llevar i van descobrir el que havia passat a la cafeteria del costat del bloc, explica, que van sorprendre's molt. El propietari de la cafeteria ahir el matí va explicar que sospita que havien de ser uns tres lladres, ja que en pocs minuts, van poder perforar, tapar les càmeres de videovigilància amb una cinta aïllant perquè no rebessin imatges i van emportar-se el que havia dins la caixa. No van tenir temps a rebentar les escurabutxaques perquè va sonar l'alarma.

Aquest robatori té el mateix modus operandi -es va fer el butron des de la sala de comptadors del bloc del costat- com el d'un estanc de Montilivi, a Girona, el mes de març.