L'Espai Gironès va obrir les portes el 25 de maig de 2005. Des de llavors, Jordà és el gerent del centre comercial de referència a la demarcació.

Amb la mirada enrere, quina valoració fa d'aquests 10 anys?

Fa una mica de vertigen perquè veus d'on venim i on estem, però la mirada enrere és molt bona. Veure com era un concepte nou a les comarques gironines, no existia un centre comercial com a tal, i veure com l'hem anat consolidat i els gironins se l'han anat fent seu, això és molt bonic i després de 10 anys al final el que t'emportes és aquesta satisfacció.

Quins han estat els principals reptes, atraure gent?

I poder oferir una bona oferta comercial, adaptar-la al que la gent ens anava demanant, afegir serveis, molts de gratuïts, com el punt informació, wi-fi, caixers automàtics... o les 12 hores obertes de 10 del matí a 10 del vespre. És una mica tot plegat. A vegades em diuen que hi ha molta gent passejant i que no compra. Estem encantats , és un espai perquè tothom se'l faci seu, hi haurà qui vindrà un dia, gaudirà d'una activitat i no comprarà. Ja ens agrada també, ja vindrà un altre dia.

Tot plegat enmig d'una crisi.

Va haver-hi un abans i un després del 2007 on pràcticament llogar locals era senzill i de sobte la presa de decisions de qualsevol empresa comercial gran o petita es va racionalitzar molt. Va ser un dels canvis que encara dura i tots en vam aprendre. Per altra banda s'ha vist locals que s'han reinventat i encara segueixen.

Quins reptes tenen pel futur?

Sortir bé de la crisi i com tornar a créixer. Seguim pedalant per seguir tenint una bona oferta. Després ens plantejarem altres coses.

Aprofitant que estan de celebració, algun desig d'aniversari?

Només vull donar les gràcies a tres col·lectius. Primer, a la molta gent que treballa aquí i que fa una feina que no es veu, de seguretat, manteniment, gestió de residus... sense ells no hi hauria Espai Gironès. També als comerciants, per la feina d'equip. I sobretot, sobretot, un gràcies a la gent que ens fa confiança.