02 de juny de 2015
02.06.2015

El seu darrer projecte és el viver d'investigació i formació La Masia

03.06.2015 | 07:25
Els Roca, amb una imatge d´un alpinista amb el menjar especial.

Els germans Roca, Joan, Josep i Jordi, van presentar a la capital britànica els seus darrers projectes amb una conferència titulada "Ultimate". L'acte, organitzat per quart any consecutiu pel Patronat de Turisme Costa Brava-Girona a l'Hotel Mandarin de Londres,es va centrar en el seu darrer projecte, el viver de creativitat gastronòmica, investigació i formació "La Masia". Després de diversos anys d'investigació, la Masia ha censat 2.800 plantes, arrels i vegetals que es poden trobar als voltants de Girona, de les quals n'utilitzen unes 400 per als seus plats durant l'any.

Segons va explicar Joan Roca, La Masia és un "espai de creativitat, diàleg multidisciplinari per seguir innovant". "Ens permet seguir compromesos amb el que més ens agrada, que és cuinar i ser creatius", va explicar el xef. "Ens permet formar el nostre equip, iniciar projectes i fer realitat els nostres somnis en forma de plats, d'idees, de conceptes...", va afegir.

Durant la conferència, el sommelier del restaurant, Josep Roca, va indicar que treballen amb horts, i cada vegada més propers a la terra i a la gent, conscients que la nova gastronomia s'ha de basar en una "revolució emocional". "Cuiners, cambrers, clients, tots som iguals, tots volem sentir-nos estimats, tots busquem el mateix, no som tan diferents", va indicar Josep Roca, remarcant que cal "incorporar els intangibles" a la cuina en una "societat que li manquen sentiments". Els germans van destacar, especialment, les experiències dels seus viatges a l'Amèrica Llatina, que han pogut compartir amb el seu equip.  

"La gastronomia va cap aquesta vessant", va explicar Joan Roca. "Hem passat d'una revolució tecnològica, en què tots estàvem preocupats per les eines i les màquines, a una revolució dels productes, i ara és el pas de la revolució emocional", va indicar el xef gironí.

Segons ell, es tracta "de donar importància a l'equip, a la gent, a la relació amb el client, a les coses intangibles però importants que fan que l'experiència gastronòmica sigui especial en un restaurant". El germà petit dels Roca i xef pastisser del restaurant, Jordi Roca, va explicar la seva experiència amb l'alpinista Carlos Soria. Els germans Roca van investigar i dissenyar una dieta completa per a l'expedició de Soria a l'Annapurna, a l'Himàlaia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook