El president del Capítol de la Catedral, Jaume Julià, assegura que els canonges veuen bé que el Bisbat hagi assumit el control econòmic de la Catedral i que aquesta funció hagi de deixat de correspondre al Capítol. Julià recorda que l'avançada edat que tenen la majoria de membres del Capítol -pràcticament tots superen l'edat de jubilació- i la gran dedicació que requereix una institució com la Catedral ha fet convenient que l'administració econòmica quedi en mans del Bisbat.

El passat 10 de març, el bisbe, Francesc Pardo, va signar un decret on es podia llegir: "Fent ús de la facultat que em confereix el cànon 1276 del Codi de Dret Canònic, pel present decret queda intervinguda l'administració dels béns temporals del Capítol de la Catedral de Girona, i en nomeno administradors el provicari general, Mn. Joaquim Giol i Aymerich, i l'ecònom diocesà, sr. Robert Xifre i Anglada". En el Butlletí de l'Església de Girona, el Bisbat afegia que l'objectiu era "optimitzar i rendibilitzar" més adequadament el patrimoni i recursos de la institució. Es tracta d'un monument que rep uns 200.000 visitants l'any, que cobra una entrada de set euros per persona però que malgrat això arrossega un deute important des de fa anys. Amb aquesta decisió, el Bisbat fa un pas perquè hi hagi seglars professionals que administrin els béns de l'Església.

Fins ara, Julià ha exercit alhora com a president del Capítol i administrador de la Catedral, un doble càrrec que no és gens habitual en les altres diòcesis. A partir d'ara, els dos nous administradors es faran càrrec del "patrimoni, els assumptes econòmics i el personal contractat del Capítol i la Catedral", mentre que en mans del Capítol -és a dir, dels canonges- quedarà tot allò referent a l'àmbit de la litúrgia, el culte i la pastoral.

Aquesta notícia no ha estat rebuda igual per tots els membres del Capítol. El fins ara canonge conservador del patrimoni, Joan Naspleda, ha abandonat el seu càrrec i encara no se sap qui el substituirà. En canvi, Jaume Julià recorda que el canvi s'ha fet a pròpia petició del Capítol, ja que els canonges són d'edat avançada i una institució com la Catedral requereix una gran dedicació.