L'alcaldia de Salt s'allunya cada cop més de Jaume Torramadé (CiU) i s'apropa a Jordi Viñas (ERC). Després que IpS-CUP i Canviem Salt ja hagin manifestat la seva voluntat de donar suport a la investidura de Viñas com a alcalde (mentre negocien amb ERC la seva possible entrada al govern), l'assemblea local del PSC va decidir ahir continuar les negociacions per poder materialitzar un pacte d'esquerres. Els republicans agraeixen totes les mostres de suport rebudes i seguiran parlant amb tots els partits d'esquerres per garantir la investidura i intentar formar "un govern representatiu del canvi" al municipi.

En l'assemblea del PSC celebrada ahir al vespre, els socialistes van decidir per unanimitat prioritzar un pacte d'esquerres a l'Ajuntament de Salt. Segons va explicar la seva cap de llista, Iolanda Pineda, l'agrupació socialista considera que el poble de Salt ha votat canvi, ja que quatre formacions d'esquerres han aconseguit representació a l'Ajuntament: ERC (5), PSC (3), IpS (3) i Canviem Salt (1). Si totes es posessin d'acord, sumarien 12 regidors i tindrien majoria absoluta.

De moment, però, el PSC ha decidit només continuar les negociacions amb Esquerra, IpS i Canviem, tot i que encara no ha donat el "sí" definitiu a la investidura de Jordi Viñas. Per fer-ho, indica Pineda, caldrà arribar abans a acords programàtics, independentment que acabin entrant o no al govern. De tota manera, els socialistes -que en els darrers anys han viscut sonats enfrontaments amb Torramadé- garanteixen que l'única possibilitat que es planteja el PSC és la suma d'esquerres, i no cap altre pacte. Ara, indiquen, el que caldrà és posar en comú els programes de tots els partits d'esquerres per arribar a una entesa amb l'objectiu de "millorar la qualitat de vida, donar més oportunitats als ciutadans de Salt i apostar clarament per un canvi en les maneres de fer política". "Volem un ajuntament que tingui en el seu centre les persones i que aposti per la participació ciutadana i la transparència", assenyala Pineda.

Per la seva banda, ERC de Salt també va celebrar la seva assemblea ahir a la nit per valorar els resultats electorals. Els seus membres van agrair a IpS-CUP i Canviem Salt que ja s'hagin posicionat públicament a favor de votar Viñas com a alcalde, així com la seva voluntat de negociar la seva possible entrada en un govern d'esquerres. Pel que fa al PSC, també han valorat la predisposició de Pineda a favor de fer facilitar un govern d'esquerres per portar "un canvi real" a la vila.

Després d'haver mantingut converses amb altres grups polítics, que a parer de l'assemblea d'ERC evidencien el seu èxit electoral, els republicans van donar llum verda als seus nous càrrecs electes per seguir parlant amb PSC, IpS-CUP i Canviem Salt per portar un veritable canvi al municipi.