CiU de Salt considera que els ciutadans van votar el passat 24 de maig a favor d'un govern nacionalista, ja que la federació va ser la llista més votada, amb sis regidors, i el segon lloc va ser per a Esquerra Republicana, amb cinc. Per això, segons ha pogut saber Diari de Girona, des de l'endemà mateix de les eleccions van proposar a ERC un pacte per governar junts que impliqués dos anys d'alcaldia per a Jordi Viñas (ERC) i dos per a Jaume Torramadé (CiU). De moment, però, els republicans segueixen explorant les possibilitats de fer un pacte d'esquerres amb IpS-CUP, Canviem Salt i PSC, que molt probablement implicaria que Viñas tingués l'alcaldia en solitari durant els quatre anys.

Els resultats de les eleccions municipals van deixar un ?panorama molt fragmentat a Salt, amb sis regidors per a CiU, cinc per a ERC, tres per al PSC, tres per a IpS-CUP, dos per Plataforma x Catalunya, un per Ciutadans i un per a Canviem Salt. Fonts properes a CiU assenyalen que, segons entén la federació, els saltencs han votat clarament per un govern nacionalista, que sumaria majoria absoluta amb els vots de CiU i ERC. Per això, l'endemà mateix de les eleccions, CiU va oferir una proposta de pacte a ERC per governar plegats. La idea era que Torramadé (CiU) tingués dos anys l'alcaldia, i dos més per al republicà Viñas. D'aquesta manera, CiU entén que es respectaria la voluntat del poble, que ha votat nacionalista, i es garantiria un govern fort i estable, amb la possibilitat d'establir un projecte a llarg termini. Segons fonts properes a la negociació, ERC en un primer moment no es va mostrar tancada a la proposta i va assegurar que estava oberta a tot. En els darrers dies, tanmateix, ha transcendit que IpS-CUP i Canviem Salt estan disposats a investir Viñas com a alcalde, així com a negociar la seva possible entrada en un govern d'esquerres. El PSC, per la seva banda, també ha mostrat la seva presdisposició a formar un govern d'esquerres. Dilluns, l'assemblea republicana va donar llum verd als seus càrrecs electes per seguir parlant amb tots aquest partits i formar així un pacte d'esquerres.

Així doncs, malgrat que tot apunta a un possible pacte d'esquerres, des de CiU consideren que aquest no és el resultat que ha demanat el poble i defensen que un pacte CiU-ERC portaria més estabilitat a llarg termini.