«Campions, campions! oe, oe, oe, oe!». Els germans Roca van ser rebuts com a herois a El Celler de Roca, al barri de Taialà, pels seus familiars i amics i pels treballadors del restaurant. També per un núvol de periodistes que van encerclar-los només d'arribar a l'entrada de l'establiment. Els càntics de celebració eren com si en lloc de tres cuiners, hi entrés el trident del Barça (Messi, Luis Suárez i Neymar), o ara ja també el del Girona (Sandaza, Mata i Felipe). No hi va haver cap xiulada. Van ser aclamats, aplaudits i ruixats amb cava.

La llista de la revista Restaurant ha arribat a convertir-se en un esdeveniment mediàtic de tal magnitud que s'ha generat, fins i tot, una sana competitivitat: «Boti, boti, boti, del Noma qui no boti!», va cantar discretament i, mig en broma, un grup de treballadors, en referència a l'establiment danès que l'any passat va treure del tron els gironins.

Els germans Roca van anar-se abraçant amb tot els treballadors del restaurant, conscients que és el dia a dia el que els ha portat, de nou, a l'esglaó més alt de la cuina mundial. «Aquest és un triomf de tot l'equip, per a la gent jove compromesa i entregada», deia el xef, Joan Roca, que va indicar que «no treballem per reconeixements, premis o llistes, treballem per al client». Joan Roca també va deixar clar que no ampliaran el restaurant ni n'obriran cap altre.

«Evitarem part de la fascinació de l'enlluernament, tenim la sensació d'ego una mica més madura i tenim més capacitat per assumir responsabilitats i projectar tot allò que tenim a prop cap al món», va manifestar el sommelier, Josep Roca.

«Ha estat completament inesperat, anàvem a Londres sabent que aquesta llista és capriciosa i que podia passar qualsevol cosa», va explicar el xef de postres, Jordi Roca. De fet, va ser quan es va anunciar que el número 3 era el restaurant Noma quan es van obrir els ulls més de l'habitual, per uns familiars que estaven disposats a celebrar qualsevol dels deu primers llocs de la llista, que ja hauria suposat un privilegi immens.

A diferència del 2013, aquest cop es organitzar una celebració, a la denominada La Masia, l'espai on porten a terme la part creativa i d'investigació. Allà s'hi va fer una arrossada i va sonar la cançó Because the night, de Patti Smith.