El nom de Girona va sonar amb força arreu del món ara fa dos anys gràcies a la proclamació d'El Celler de Can Roca com al millor restaurant del planeta. Des d'aleshores, la contribució dels tres germans Roca Fontané a la promoció de Girona i Catalunya ha estat determinant i impagable. Ens han posat al mapa del món com mai ningú no havia fet en temps moderns. I ens hi ha posat perquè ens estimen prou i són prou generosos com per vincular el seu èxit professional, que és d'ells, que se l'han guanyat sencerament ells, a la ciutat on han nascut, on viuen i on han forjat un projecte de vida i professional que avui tot el món admira. Per això la gratitud que els devem és infinita. No ho podrem pagar mai del tot, el que en Joan, en Josep i en Jordi han fet i estan fent perquè Girona sigui una ciutat coneguda i apreciada, i cada dia hi hagi més persones que des de qualsevol racó del món s'interessin per la nostra ciutat.

Res no és casual, en l'èxit d'El Celler. És el triomf de la feina ben feta, és el resultat d'una visió de la feina molt pròpia d'aquest país que, amb arrels a la Vall del Llémena, és capaç d'internacionalitzar-se sense perdre ni un bri d'allò que li és essencial. En aquest sentit, no em puc imaginar una manera millor d'expressar el que vol dir, per a un país de dimensions petites com el nostre, la globalització: formar part d'un món global i ser capaç de fer-hi aportacions genuïnes i pròpies que enriqueixen el conjunt. I ser reconegut per la teva autenticitat i fidelitat a una identitat tractada amb cura, passió i amor.

Girona està de sort, perquè li passen coses fabuloses que té el privilegi de poder-les compartir amb la resta del país. La joia que sentim els qui de Girona estant contemplem èxits esportius, culturals, gastronòmics... sabem que la compartim amb molts altres catalans que senten com a propis tots aquests èxits que duen el nom de Girona. I això ens omple de satisfacció, d'orgull legítim i alhora de deute amb tots aquells que ho han fet possible. Moltes gràcies a la família Roca-Fontané, especialment als tres germans que ens acaben de fer un altre regal preciós cap a una ciutat que desterra definitivament tot capteniment provincià per assumir amb convicció un rol internacional que s'ha guanyat a pols. «Amunt Girona!»