L'escola de Santa Eugènia -també coneguda, popularment, com «Col·legi Groc» celebrarà demà els seus 75 anys d'història. Creada l'any 1939 al cor del barri que porta el mateix nom, és una escola pública que en aquests moments compta amb 220 alumnes.

Malgrat que la commemoració s'ha fet al llarg de tot el curs, serà a partir de demà que es faran els principals actes. Entre les tres i dos quarts de cinc de la tarda es farà una visita guiada per l'escola, mentre que també s'inaugurarà una exposició que conté fotografies a partir dels anys 70, pintures i creacions literàries. Paral·lelament també hi haurà una «Fira del Menjar» en què es podran provar diferents tastets. A partir de les cinc de la tarda, el mag Enric Magoo oferirà el seu espectacle de màgia, mentre que entre tres quarts de sis i tres quarts de set de la tarda es farà una cercavila popular. Als actes de demà a la tarda està previst que hi assisteixi la regidora d'Educació en funcions, Isabel Muradàs.

Concert a l'Auditori

Les celebracions continuaran el dia 12 de juny, quan, a partir de les deu del matí, l'Auditori de Girona acollirà un concert a càrrec dels alumnes de l'escola. De cara al mes de setembre, es farà la presentació del llibre de la família Romero i s'exposaran les fotografies més antigues, les que van des de 1950 a 1980.

Per tal de celebrar els seus primers 75 anys d'història, els propis alumnes de l'escola han après a cantar una cançó commemorativa, en què es subratllen alguns dels elements més significatius del centre, com per exemple el color groc de les seves parets -d'aquí ve el seu sobrenom-, la proximitat del riu Güell i el record del Carrilet, l'antic tren que passava per allà.

Uns 25 alumnes per classe

En aquests moments, l'escola és d'una sola línia, i compta amb aproximadament 220 alumnes. A les aules d'Educació Infantil hi ha un màxim de 23 estudiants per classe, mentre que a les d'Educació Primària poden arribar, com a màxim, a 25.