05 de juny de 2015
05.06.2015

Es recupera la part del parc Central més propera a la plaça d'Europa

En un futur està previst que s'hi instal·li un bar a l'estil de la Boireta, amb una concessió per dinamitzar l'espai

06.06.2015 | 07:05
Es recupera la part del parc Central més propera a la plaça d'Europa

Girona ha recuperat recentment un tros més de parc Central. En concret la zona més propera a la plaça d´Europa, on antigament hi havia el bar La Boireta. Ara mateix ja pràcticament només queda per aliberar la zona de la llosa del Parc, després que en els darrers mesos s´hagi reurbanitzat la plaça Joan Brossa i la zona del carrer Bisbe Sivilla. Es tracta de l´espai més central que ara mateix està a licitació. Com ha passat en altres espais recuperats, no hi ha hagut cap mena d´inauguració, ni nota de premsa ni cap acte de celebració perquè tant els veïns com l´equip de govern consideren que els treballs i la lluita per tornar a poder tenir aquest espai lliure ha costat molts esforços i molta paciència per la multitud de molèsties patides.

Aquesta zona recuperada combina talls de gespa amb paviment i ja inclou mobiliari urbà com papereres i bancs. L´espai vol ser com un punt de connexió entre el propi Parc i el barri de Sant Narcís. Una funcionalitat aconseguida, en part gràcies a la reurbanització de la plaça Montserrat que ara ha perdut uns murs que actuaven com de separador entre el Parc i la plaça d´Europa i la rambla Catalunya i la plaça Assumpció.

Un nova guingueta

Malgrat que per la zona alliberada ja es pot passejar encara hi ha d´haver algunes actuacions per millorar l´espai, fer-lo més agradable i que tingui diferents usos. Per exemple, amb jocs infantils o un espai de restauració a l´estil de la Boireta, que s´adjudicarà per mitjà d´una concessió administrativa. En canvi, es va desestimar una pista de skate, com hi havia hagut antigament perquè els veïns la van rebutjar.

La gran obra pendent, la reposició de la part de la llosa, hauria de començar d´aquí a poques setmanes. El projecte de reurbanització consensuat amb els veïns preveu tota una esplanada verda amb gespa i zones de passeig per als vianants i també la plantació d'alguns arbres compatibles amb el subsòl format per una àmplia capa de ciment, ja que en el seu moment es va optar per un llosa de formigó amb una alçada molt considerable per si s'hi havien de construir edificis o algun comerç. Tot plegat serà molt similar als espais ja alliberats a l´entorn del Parc.

La reurbanització del projecte preveu també l'enderroc del passadís que connecta el vestíbul de la Renfe amb l'estació del TAV, conegut popularment com a finger. Aquest túnel es demolirà i s'hi deixarà només una coberta perquè els qui passin per aquella zona puguin tenir un refugi si plou. Amb aquesta actuació es vol dotar el parc d'uniformitat, ja que ­actualment el passadís actua de barrera.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook