Els alumnes de sisè de primària de l'Escola Eiximenis de Girona han hagut d'escurçar el viatge de final de curs arran d'un brot lleu de gastroenteritis aguda. Una quinzena d'estudiants han patit vòmits, diarrees i alguns d'ells febre, tot i que cap nen ha hagut de ser ingressat a un centre hospitalari. Els estudiants van sortir el passat 2 de juny per passar uns dies a la Cerdanya i, dijous a la tarda, van començar a aparèixer els primers símptomes mentre estaven a Andorra. A causa del brot, algunes activitats programades es van canviar i els nens van tornar ahir divendres a casa, una mica abans del previst. Se sospita que la causa podria ser la ingesta d'aigua no potable o aliments en mal estat.

Els infants van sortir en direcció a la Cerdanya el passat dimarts 2 de juny, amb la intenció de passar uns dies en aquesta comarca i celebrar el viatge de final de curs. Els alumnes van començar tenir els primers símptomes -diarrees, vòmits i en algun cas febre- dijous a la tarda durant l'estada a Andorra. Cap d'ells ha hagut de ser ingressat en un centre hospitalari.

A causa del brot, es van canviar els plans i algunes activitats programades per divendres, l'últim dia del viatge. D'aquesta manera, els nens van tornar a casa una mica més aviat del previst. La Unitat de Vigilància Epidemiològica de l'Agència de Salut Pública de Girona i la Unitat de Protecció a l'Alt Pirineu i Aran de l'Agència de Salut Pública ja van iniciar ahir els treballs per conèixer l'origen del brot. Se sospita que podria tractar-se d'un origen víric, probablement per la ingesta d'aigua o aliments en mal estat.

Uns dies abans, a Poble Nou del Delta (Tarragona), també es va registrar un brot lleu de gastroenteritis que va afectar alumnes d'una escola de Vilobí d'Onyar.