Rebuts al ritme de We are the champions cantat per Queen i acomiadats amb una sardana. De l'àmbit global i cosmopolita al local i nostrat, tota una metàfora del que representen i del que són els tres germans que sortits del barri gironí de Taialà han dominat el món. Unes 300 persones es van aplegar ahir a la tarda a la plaça del Vi per retre hometge -espontani però menys, que hi havia catifa vermella i equip de so, a més de gorros de cuiner repartits entre el públic- als germans Roca i de rebot als seus pares, responsables d'haver-los creat i d'haver-los ensenyat bona part del que saben, els quals també van ser presents en el senzill però emotiu acte. Les gorres duien a cada costat els hashtag #amuntgirona #amuntceller, van ser repartides pels organitzadors de l'homenatge ciutadà.

Després de passar per la catifa, signar autògrafs amb paciència infinita i rebre l'afecte -també amb grans dosis de paciència- dels seus conciutadans, els tres germans, acompanyats pels seus progenitors, les seves dones i fills van pujar al balcó del consistori des d'on van agrair la resposta ciutadana. D'aquesta manera, van reivindicar el paper de Girona com a capital mundial de la cuina i van tornar a reiterar la importància de l'equip -present entre el públic- en l'èxit aconseguit.

Per si els calia -que no- posar-se a la butxaca la gentada congregada, van demostrar estar al dia del que es cou més enllà dels seus fogons i van animar el Girona FC a pujar directament a Primera Divisió aquest diumenge. A pocs metres d'allà l'entrenador de l'equip, Pablo Machín, es dirigia xino-xano a l'homenatge als cuiners, potser diumenge intercanviaran els papers.

Abans l'alcalde, Carles Puigdemont, els havia donat les gràcies en nom de la ciutat.

Per Rajoy, «talent espanyol»

Mariano Rajoy va publicar ahir un tuit de felicitació: «Felicitats a @CanRocaCeller per recuperar el tron de la restauració mundial. Cuina, sala i celler mostra del millor talent espanyol».

Per la seva banda, el portaveu del Govern català, Francesc Homs, va felicitar els germans Roca en nom de l'executiu indicant que «aquest tipus de reconeixements ajuden a situar Catalunya al món», va declarar en roda de premsa després del Consell Executiu.