La Comissió de Planificació Escolar i Equipaments del consell Escolar Municipal de Girona demanarà que s'estudii perquè hi ha tant de desequilibri entre la demanda per preinscriure's en determinats centres de secundària. Segons es va explicar ahir, hi ha determinats institut que tenen molta més demanda que altres. Això afecta sobretot a dos instituts, el Santiago Sobrequés i el Jaume Vicens Vives.

No obstant, la majoria de centres estan per sobre de la ràtio. Per exemple, l'Institut Montilivi o el Carles Rahola, a conseqüència del boom que es va produir fa uns anys. Segons va explicar la regidora d'Educació en funcions, Isabel Muaradàs, totes les llistes d'espera han estat cobertes.

En el mateix Consell Escolar, la comissió de Planificació Escolar i Equipaments es va indicar que s'hauria d'änalitzar les causes dels factors que fan que una faília triïn un centre o un altre". La zonificació dels centres de la ciutat o la quantitat d'escoles adscrites als instituts poden ser alguns dels elements a estudiar. De fet, una de les demandes de la comissió és que "es comenci l'estudi de les zones escolars que està previst fer".

Hi ha la petició que en aquest estudi s'hi incorpori un membre del Consell Municipal d'Educació. L'Ajuntament de Girona i els Serveis Territorials d'Ensenyament haurien de liderar conjuntament la creació d'aquesta taula de debat.

La mateixa comissió també va fer altres propostes de cares al futur. Una de les actuacions és que un membre de la comisisó s'incorpori "com més aviat millor a la comissió educativa del Pla Integral del Sector Est, tal com es va proposar a l'anterior ple" del Consell Escolar Municipal. També van deixar clar que les dades ?corresponen a la prematriculació i que caldrà esperar al final per ?"valorar definitivament" les dades.

La comissió va valorar "positivament" que, tot i que el nombre de nens preinscrits és inferior al del curs passat, es "mantinguin els mateixos grups".