Els primers contactes per aconseguir portar la sèrie més famosa del món a Girona van fer-se el novembre de l'any passat a Girona, en una fira d'esveniments congressuals i turístics que se celebrava a la localitat alemanya de Frankfurt. Mesos més tard, la productora començava a reservar diferents espais municipals per al setembre. Girona havia estat escollida com a escenari de privilegi del món fantàstic i èpic de Joc de trons. Ahir l'alcalde, Carles Puigdemont, explicava que «la ciutat vol ser una col·laboradora activa perquè els productors tinguin una bona impressió i una bona experiència de la seva estada a la ciutat».

La repercussió del rodatge tindrà impacte mundial. Per aquest motiu, no està previst cobrar-los ?taxes d'utilització de cap dels equipaments que han reservat - s'especula amb el Palau de?congressos i el Palau de Fires- o per l'ocupació de la via pública que puguin necessitar per rodar durant les tres setmanes que seran a Girona. Això sí, un conveni, encara no signat, permetrà a la ciutat gaudir gratuïtament de les escenes gironines dels capítols de les sisena temporada per tal que pugui fer-ne ús promocional amb objectius turístics. «Estudiarem com maximitzar al màxim l'impacte de Joc de trons a la ciutat», va assegurar el batlle.

«Anem on es pot pescar»

La presència de la ciutat de Girona a la fira alemanya no va ser fruit de la casualitat. «Fa quatre anys vam decidir canviar la manera de promocionar-nos a l'exterior pel que fa a les fires. No anem a totes les fires. Anem allà on es pot pescar alguna cosa en benefici de Girona i hi anem una "maleta comercial" -per vendre la ciutat- . No s'hi desplacen regidors», va explicar l'alcalde.

Al novembre, Girona tenia un expositor a Frankfurt. Allà van treballar activament els diferents dies que va durar la mostra, amb diferents intercanvis de coneixements, experiències i propostes. En una d'aquestes van coincidir amb productors del món audiovisual. Aleshores no ho sabien, però entre aquests hi havia representants que treballen per a HBO. Els tècnics van «vendre» Girona fins al punt que els interlocutors van considerar-la com a possible localització i es va gestionar que formessin part d'una de les visites que organitza la Girona Film Office al llarg de l'any, encara sense identificar-se clarament.

Poc després d'aquesta visita ?guiada, on van comprovar els atractius de la ciutat, van tornar a Girona i van anar fins a l'Ajuntament, on ja van posar sobre la taula el projecte. Volien gravar part de la sisena temporada a Girona. Durant els darrers mesos, a la ciutat ja hi ha hagut treballadors de la productora fotografiant i enregistrant espais per anar seleccionant els llocs idonis per al rodatge. Van quedar encantats amb Temps de Flors: una combinació de pedra i natura en jardins espectaculars del Barri Vell i el Passeig Arqueològic.