La candidata del PSC a Salt, Iolanda Pineda, veu bé la proposta d'ERC de fer un equip de govern amb onze regidors juntament amb ells i IpS-CUP, per tal que sigui estable i tingui majoria absoluta. Avui, els socialistes hauran de ratificar la decisió en assemblea. El mateix havia de fer ahir a la nit l'assemblea d'IpS-CUP, tot i que al tancament d'aquesta edició la reunió encara no havia acabat.

Quan falten només dos dies per la constitució del nou Ajuntament, ERC, IpSC i PSC estan tancant contra rellotge el pacte d'esquerres que ha de desbancar CiU de l'alcaldia. Després de dues setmanes de negociacions a tres bandes, ERC ha dit que vol un equip de govern amb un mínim d'onze regidors, per tal de poder tenir majoria absoluta i assegurar que es pot complir el programa.

Pineda assegura que veu bé un govern tripartit d'esquerres amb Jordi Viñas (ERC) d'alcalde. "En un moment de tanta diversitat com hi haurà a l'Ajuntament, convé un govern fort i una majoria estable", assegura. Tot i això, l'assemblea haurà de decidir aquest vespre si ratifica la decisió.

Per la seva banda, IpS-CUP també està pendent de la seva assemblea. La setmana després de les eleccions ja va anunciar que donaria suport a la investidura de Viñas, i des de llavors han estat negociant la seva entrada al govern. Tot i que inicialment havien decidit dir que sí a un acord bipartit amb ERC, la nova proposta republicana d'obrir el pacte també al PSC ha fet que s'hagi de posar a consideració de l'assemblea. Aquesta es va celebrar ahir a partir de les nou de la nit i, a l'hora de tancar aquesta edició, encara no havien pres la decisió.