L'Ajuntament de Girona vol aconseguir que alguns elements de l'atrezzo del rodatge de Joc de Trons a la ciutat es puguin quedar al Museu del Cinema. També negociarà amb la productora HBO que vingui a Girona l'exposició itinerant sobre la sèrie que està recorrent tot el món amb un èxit aclaparador. A més, tal com ja va informar Diari de Girona, el consistori vol poder disposar d'imatges del rodatge a la ciutat per fer-ne un ús promocional. En aquests moments, els tècnics de l'Ajuntament i la productora estan treballant conjuntament, però encara no s'ha signat el conveni que ha de regular el rodatge de Joc de trons a la ciutat.

Segons ha informat la Cadena SER, aquestes són algunes de les contrapartides que està negociant el consistori gironí de cara al rodatge de part de la sisena temporada de la sèrie nord-americana, que tindrà lloc a Girona durant tres setmanes del mes de setembre. Segons ha explicat l'alcalde en funcions, Carles Puigdemont (CiU), entre la llista de peticions que l'Ajuntament farà a la productora hi haurà la de demanar que algun element del rodatge es quedi a la ciutat per poder-lo fer visitable. A més, també treballaran per aconseguir que es pugui veure a la ciutat l'exposició sobre la sèrie que està recorrent el món, i que durant els mesos d'abril i maig es va poder veure a Madrid amb un èxit tan gran que en només sis hores es van esgotar les 9.000 entrades que hi havia disponibles.

L'exposició mostra objectes, vestits, armes, armadures i altres peces utilitzades durant el rodatge de la sèrie. El muntatge és realment espectacular: està viatjant per vuit països diferents a través de 74 contenidors, 17 avions i quatre tràilers. En total, hi ha més de 250 persones involucrades i implica més de 3.000 engranatges, el desplegament de més de 2.250 metres quadrats de tela impresa i la mostra d'accessoris, vestuari i armes. Amb el títol de Joc de trons. L'exposició, permet als visitants submergir-se dins l'univers de Ponent gràcies a l'experiència de realitat virtual Puja al mur i un recorregut ple d'activitats interactives. A més, els visitants també tenen l'oportunitat d'asseure's al Tron de Ferro.