El Palau de Fires de Girona va obrir ahir les portes de la desena edició de la fira de la sostenibilitat EcoSí, que es pot visitar fins diu?menge. Coincidint amb la inauguració oficial del saló, s'han lliurat els premis EcoSí 2015, que en aquesta ocasió han reconegut Jordi Roca, Quim Hugues, Josep Ribera, Salvador Sala, Maria Assumpció Pifarré, l'associació Terram, la revista Ets el que menges i l'empresa LIQaway, dins de les sis categories que representen els sis sectors de la fira. Els premis es van crear per reconèixer persones, empreses i entitats que, per la seva trajectòria, contribueixen a promoure els valors d'EcoSí.

La mostra reuneix 124 expositors i el programa consta de tot un seguit de conferències, tallers i àgores que conformen un extens calendari.

La jornada inaugural d'EcoSí va servir per donar a conèixer la campanya de prevenció de l'Agència de Residus de Catalunya "Som gent de profit", que lluita contra el malbaratament alimentari. A la fira es pot veure una exposició itinerant i participar en els tallers en què s'explica l'origen del malbaratament i s'aporten dades i consells sobre com evitar-ho.

Altres punts d'interès del primer dia del saló van ser les conferències de Montse Bradford, que va parlar sobre "Estrès, alimentació i emocions", i del doctor Francisco Barnosell, titulada "Cap a un canvi de paradigma en la medicina. La ment, la nostra gran aliada". En l'apartat d'economia i turisme sostenible es van presentar projectes exemplars i innovadors en turisme sostenible de la facultat de Turisme de la UdG i s'han celebrat les àgores pels reptes i oportunitats del turisme sostenible a Europa i per la declaració regional local per al desenvolupament sostenible.

EcoSí, convertit en un punt de referència de la sostenibilitat a Girona i consolidat en els últims anys dins del circuit de fires ecològiques, es pot visitar també el cap de setmana des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre. A l'entorn dels sis sectors que formen la fira hi participaran, entre d'altres, la cuinera Carme Ruscalleda, l'economista i professor d'universitat Arcadi Oliveres, el físic i filòsof Humberto Schwab, l'impulsor de la banca ètica Joan Melé i l'il·lusionista Xevi. El saló inclou també activitats per als més petits amb l'Espai Nens.