Vuit joves han estat seleccionats per testar la seva iniciativa emprenedora davant d'un grup de destacats professionals i empresaris que configuren el Consell dels Savis, una de les novetats que incorpora la sisena edició del Fòrum Impulsa, que se celebrarà a Girona el 25 i 26 de juny amb el lema "El Fòrum de les teves oportunitats".

El Consell dels Savis estarà moderat per Antonella Broglia, consultora i ambaixadora sènior de TEDx, i el seus membres són Senén Barro (exrector de la Universitat de Santiago i president de RedEmprendia); Adrián García-Aranyos (managing director d'Endeavor España); Carina Szpilka (fundadora de K Fund i exCEO d'ING Direct a Espanya i França); Ana María Llopis (presidenta de Supermercados DIA i fundadora d'Ideas4all); Francesc Fajula (director d'Innovació de Banc Sabadell); Carlota Pi (cofundadora i COO de Holaluz.com); Carlota Mateos (sòcia i CEO de Rusticae) i Xavier Pont, emprenedor social, cofundador i director general de la Fundació Ship2B.

Maria Córdoba exposarà davant el Consell dels Savis el repte de salvar Deroceras, una spin-off creada l'any 2012 i dedicada a l'elaboració de models predictius per a més control de les plagues en l'agricultura. Jose Manuel González Rueda presentarà el servei d'impressió 3D Zeus. Ana Aguirre buscarà el suport dels savis per trobar la manera d'expandir Global Futurizer, trobades físiques de 9 hores durant les quals empreses punteres exposen un repte estratègic al qual s'estan enfrontant amb equips multidisciplinaris.

Humbert Clotet presentarà FIU-BCN, trobades presencials en les quals el talent creatiu de tot tipus es posa en un aparador per fer-lo visible davant dels compradors potencials. Victoriano Izquierdo plantejarà com convertir en un negoci rendible Graphext, una eina per crear mapes de fonts d'informació que permetin predir coses que ningú espera.

Carlos Matilla exposarà el projecte Fuvex, un vehicle volador no tripulat que més endavant també tindrà versió tripulada. Fran Garcia presentarà la plataforma Inhours, gràcies a la qual els universitaris identifiquen els reptes d'empreses que els interessen i en fan el seu projecte de fi de carrera, amb la probabilitat que després aquestes empreses els contractin.

Eduard Clariana presentarà la seva motivació per treballar en allò que més urgeix, fet que el va portar a cofundar RealFunding, una plataforma de finançament col·lectiu que ofereix préstecs sense interessos a organitzacions d'impacte social o mediambiental.