El consum d'aigua a la ciutat de Girona entre els anys 2009 i 2014 ha caigut un 14,29%. El descens de la construcció i la crisi econòmica, que ha fet que moltes famílies es mirin molt més en el consum, són algunes de les claus que poden explicar aquest descens. Per barris, els que tenen un major consum domèstic per habitant són Montjuïc, Mercadal i Palau, mentre que els que menys consum registren són les Pedreres, la Creueta i Font de la Pólvora.

Les dades surten de l'informe Quantificació i localització del consum d'aigua a la ciutat de Girona corresponent a 2014, que analitza els comptadors amb tarifa domèstica, industrial, d'activitats econòmiques, municipal i d'hidrants d'incendi (el reg de jardins, fonts i equipaments ?mu?nicipals va a part). L'informe és elaborat per la Unitat Municipal d'Anàlisi del Territori (UMAT).

Aquest descens en el consum s'ha produït malgrat que en aquests moments hi ha uns 600 comptadors més que l'any 2009. Això vol dir que, al llarg dels darrers cinc anys, el consum per habitant s'ha anat reduint de forma paulatina. Per barris, el de Montjuïc, que compta amb 2.802 habitants, és el que registra una major despesa d'aigua per habitant: 52.440 litres l'any per persona, el que significa 143,6 litres per persona i dia (la mitjana de les comarques gironines es troba en uns 120). La xifra no és d'estra?nyar, ja que hi abunden les piscines i les cases amb gespa. En segon lloc es troba el barri del Mercadal, amb 136,3 litres diaris per habitant, i Palau-sacosta, amb 133,7. Altres barris amb consums destacats per habitant són la muntanya de Campdorà, Montilivi i la zona del Carme. En canvi, les zones de la ciutat que registren menors consums són les Pedreres, amb 30,5 litres diaris per persona, la Creueta, amb 53, i Font de la Pólvora, amb 58,4. També registren consums discrets els barris de l'Avellaneda, Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, entre d'altres.

Pel que fa a l'aigua utilitzada per les activitats econòmiques, el barri de l'Eixample tant la zona nord com la sud, on es troben un gran nombre de comerços- són els que registren un major consum d'aigua.