16 de juny de 2015
16.06.2015

Jutgen una dona acusada de falsificar xecs per estafar una immobiliària

S'enfronta a quatre anys de presó per haver-se apropiat, presumptament, de 65.000 euros

17.06.2015 | 07:16
L´acusada, Matilde Guillen Rider, a l´Audiència de Girona.

L'Audiència de Girona va jutjar ahir una treballadora d'una immobiliària situada al carrer Riu Güell de Girona acusada d'estafar 65.078,38 euros a l'empresa falsificant xecs. Segons la fiscal, Matilde Guillen Rider treballava com a administrativa amb funcions de comptable i, entre els mesos de setembre i desembre del 2010, va omplir un total de 28 xecs al portador, hi va estampar el segell de la mercantil i va imitar la signatura de l'administrador. Després, ella mateixa els hauria anat a cobrar a diverses sucursals d'entitats bancàries. L'acusada, que s'enfronta a 4 anys de presó i a una multa de 2.700 euros, assegura que va fer sempre el que li manava el seu cap i que "mai" s'ha quedat diners.

La fiscal l'acusa d'un delicte continuat de falsedat en document mercantil en concurs amb un delicte continuat d'estafa i d'una falta de furt. L'acusació particular eleva la petició a 4 anys i 6 mesos de presó i una multa de 1.620 euros. La defensa, en canvi, demana l'absolució.

Segons les acusacions, Matilde Guillen Rider va falsificar diversos xecs de l'empresa on treballava. La fiscalia sosté que va aprofitar que estava empleada com a administrativa però s'encarregava de part de la comptabilitat de empresa. Així, tenia accés als talonaris de xecs, al segell de la mercantil i també sabia com era la signatura de l'administrador únic de l'empresa.

"Va fer seus el xecs, els va omplir al portador, va estampar el segell de la mercantil, va fer una firma imitant la rúbrica de l'administrador i els va presentar per cobrar-los a les entitats bancàries", sosté l'acusació pública. Segons la fiscal, va utilitzar aquest sistema per cobrar de forma fraudulenta un total de 28 xecs i "es va fer seva" una suma total de 65.078,38 euros.

Seguia ordres

El cas es va destapar arran d'una denúncia que va fer l'administrador de l'empresa el març del 2011. Segons assegura, arran de liquidar l'oficina que lempresa Promocions Gironès S. L. Unipersonal Cala Blanca tenia a Girona es van adonar dels xecs cobrats i que faltaven diners. "L'única que ho podia haver fet era ella", va afirmar l'administrador.

L'acusada ho nega rotundament i assegura que sempre va actuar seguint ordres del seu cap, que no era l'administrador -que vivia a Barcelona i baixava una o dues vegades a la setmana a Girona- sinó el director de l'oficina del carrer Riu Güell.

La dona detalla que tant ella, com una altra administrativa de l'oficina com el director solien omplir els xecs i els pagarés. Aleshores, els guardaven en una carpeta perquè els signés l'administrador quan anava a l'oficina. Un cop signats, ella els anava a cobrar.

L'acusada no s'explica per què l'acusen a ella i apunta que pot ser per cobrir que, amb algunes operacions en B dirigides pels responsables de l'empresa, desquadraven la caixa. Segons Matilde Guillen Rider, l'empresa tenia diners en negre i, quan necessitaven efectiu per a la compravenda de solars, solien fer servir aquest sistema: treure quantitats de diners en diversos xecs al portador i després no reflectir-ho a la comptabilitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook