La decisió de l'Ajuntament de Girona prohibir que s'ajuntin taules als bars i restaurants del Barri Vell a partir de les onze de la nit ha generat una forta controvèrsia a la ciutat. Després que els representants de bars i restaurants critiquessin durament la mesura i la titllessin d'impossible de complir, els veïns han sortit a defensar-la i, de fet, encara creuen que és insuficient. La CUP i el PP l'han criticat perquè no creuen que serveixi per a res, mentre que la regidora Marta Madrenas (CiU, explica que, en realitat, en el 90% dels casos els establiments ja ho tenien inclòs en la seva autorització, de manera que no representa una gran novetat.

Ara fa pocs dies, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), va signar un decret on prohibia a les terrasses de les zones més sensibles al soroll -que a la pràctica són, bàsicament, les del Barri Vell- que ajuntessin taules més tard de les onze de la nit. L'equip de govern argumenta que que, en la majoria de casos, aquests establiments ja tenien aquesta condició en la seva autorització d'obertura, i que s'ha decidit fer un decret d'alcaldia per agilitzar els tràmits burocràtics. La regidora Marta Madrenas assegura que l'objectiu no és impedir que ningú pugui sopar a la festa -per això la prohibició és a partir de les onze de la nit-, sinó evitar que grups molt nombrosos, per exemple de vint persones, vagin a fer una copa a quarts d'una de la matinada. En contra del que opinen els propietaris de bars i restaurants, Madrenas assenyala que està comprovat que una taula amb vuit persones fa més soroll que dues amb quatre.

Els veïns s'han mostrat molt satisfets amb la mesura, tot i que admeten que els ha agafat per sorpresa. El secretari de l'associació de veïns de la Rambla i l'Argenteria, Josep Lluís Quintana, explica que ja fa mesos que els veïns es van queixar que hi havia moltes terrasses que unien taules, de manera que el soroll era molt superior. "Tots som humans, i quan ajuntes dues o tres taules pots començar parlant amb un to però acabar elevant-lo molt més", assenyala.

Aquesta nova mesura creu que ajudarà a "pal·liar mínimament" el soroll que es genera durant la nit, però tot i això recorda que ara a l'estiu probablement s'ampliarà l'horari de les terrasses -tal com s'ha fet els dos últims anys-, fet amb el que no estan gens d'acord. "A tots ens agrada sopar a la fresca, però hi ha d'haver límits. Perquè primer ve l'estiu, després Sant Narcís, Nadal, Setmana Santa, Temps de Flors... sempre hi ha excuses per ampliar", indica. Quintana reconeix que "a tothom li agrada sopar a la fresca", però adverteix que "si no es posen alguns límits, això acabarà essent un campi qui pugui".

Entre els grups de l'oposició, d'altra banda, també han començat a sorgir les primeres crítiques. La portaveu de la CUP, Laia Pèlach, creu que es tracta d'una mesura "aïllada" i que no s'ha parlat amb ningú, i creuen que el que caldria fer és asseure's i parlar amb les dues parts. "Entenem que s'ha de conciliar el descans dels veïns amb els restaurants, però no es pot fer amb mesures aïllades. Si hi ha un problema en un punt concret anem-lo a solucionar, però no cal criminalitzar tota la vida en comú", assenyala. Per la seva banda, Concepció Veray (PP) creu que la mesura "està totalment fora de lloc" i que pot portar més problemes que solucions. Per aquest motiu, creu que CiU hauria de retirar aquesta mesura "absurda i perjudicial pel sector".