La CUP-Crida per Girona ha fet arribar a CiU una llista amb deu condicions per donar suport a l'aprovació del cartipàs. La principal mesura que reclamen és reduir la retribució tant dels regidors com dels grups municipals.

Aquestes propostes es van aprovar dijous passat en assemblea oberta. Segons la portaveu de la CUP, Laia Pèlach, l'objectiu és que el cartipàs municipal "garanteixi l'ètica, la transparència i el control democràtic de la gestió local". Per aconseguir-ho, la formació proposa rebaixar la quantiat que perceben els grups municipals, així com les "múltiples" indemnitzacions que reben els regidors per assistir als plens i comissions informatives. També volen que es rebaixi el sou que perceben els regidors de govern amb dedicació exclusiva.

Pel que fa al personal eventual i els càrrecs de confiança, la CUP exigeix que s'elimini la figura del gerent, pel seu elevat cost -més de 70.000 euros- i pel fet que disposa "d'un gran poder polític tot i no haver estat escollit democràticament a les urnes". Pel que fa als assessors dels grups municipals, la CUP reclama que es rebaixin de dos a un i que s'incloguin mecanismes de transparència i control tant pel que fa al seu nomenament com en el desenvolupament de les seves tasques.

Entre altres propostes, la CUP també vol que s'elimini la figura de "cap de l'oposició", que es creïn regidories específiques per a Cultura, Gent Gran, Participació i Habitatge, i que el ple recuperi algunes delegacions que fins ara han estat en mans de la junta de govern local.

Finalment, la candidatura proposa establir un codi ètic municipal signat per tots els regidors i regidores del consistori, que s'incorpori com a annex al cartipàs 2015-2019.