El pastisser Jordi Roca s'ha posat entre cella i cella un nou postre amb l'objectiu de commemorar un dels grans anuncis d'aquest any: el rodatge de la sisena temporada de Joc de Trons a la ciutat de Girona. La forma que tindrà i els ingredients que utilitzarà, són encara un enigma. No obstant això, el simple fet que el mateix Roca hagi fet pública la intenció ha causat ja expectació a les xarxes socials.

El petit dels germans Roca va informar de la seva intenció de fer un gelat en honor a Joc de Trons publicant a la xarxa Instagram un fotomuntatge de Diari de Girona, on apareix la Catedral i diversos dracs volant al seu voltant, amb un d'aquests generant una gran ombra a la façana de la Seu. Roca, que demostra ser un fan de la sèrie, ho assegurava des del perfil de la botiga "Rocambolesc" que té al carrer Santa Clara: "A partir de setembre es rodarà la 6a temporada de Juego de Tronos a #Girona i rocambolesc jura pels déus nous i els antics, pel nom dels primers homes, els set regnes i el món més enllà del mar estret que farem el millor gelat de ponent!"

Els seguidors de la sèrie i dels postres de Jordi Roca no van trigar a reaccionar. Hi ha qui van explicar que aquest gelat seria l'excusa perfecta per visitar la ciutat: "Dues raons de pes per anar a Girona! -el gelat i Joc de Trons-", "The ice cream is coming (Ja arriba el gelat) -amb referència a un dels lemes més populars de la saga-". Altres proposaven idees al pastisser. Per exemple, en forma d'ou de drac.

No és el primer cop que el genial Roca treu suc de l'actualitat. Per exemple, ha fet un gelat amb el seu propi nas, batejat com a "Rocatocha" amb gust de maduixes i roses i que té forma del seu nas, un dels trets distintius més famosos del pastisser. També ha aprofitat el tercer aniversari de la seva botiga per idear un polo del cul de la Lleona, de poma verda i golden, sucre i suc de bergamota.

També ha creat un gelat batejat com a "Helado Oscuro", amb un nom que fa una picada d'ullet a la saga La guerra de las galaxias i el seu lado oscuro. Aquesta creació és un gelat de sorbet de nabius i vainilla amb la cara de Darth Vader. Fins i tot es va contactar amb l'Associació d'Star Wars a Catalunya.

Darrerament ha aprofitat dos esdeveniments celebrats a Girona per demostrar la seva creativitat. Per una banda, durant el recent Temps de Flors. Així, va idear el bombó que formava part de la denominada La flor dels sentits que recollia en una sola peça el tacte d'una margarida, el dringar d'una campana, l'anamorfisme de les cases de l'Onyar, el perfum d'una bola de fusta i el gust d'un bombó. Abans ja havien fet un gelat de flors, elaborat a base de mel caramel·litzada, aigua de flor de taronger, calèndula i gessamí.

L'altre gironisme ha estat el gelat especial pel Festivalot, un cap de setmana de música per a les famílies. El postre era un gelat inspirat en els postres de músic, amb una base de fruits secs i toppings d'avellana garrapinyada, gominoles de panses i salsa de caramel.