La Federació d'Associacions de Veïns de Girona (FAV) està impulsant el seu propi traçat per fer una anella verda a la ciutat. Dijous es van reunir per primera vegada totes les associacions interessades, amb l'objectiu de traçar camins per anar a peu, en bici o a cavall que relliguin tots els barris i cohesionin la ciutat. Un cop tinguin acabat el projecte, el presentaran a l'Ajuntament.

Segons ha explicat el president de la Federació, Josep Maria Castanyer, les diferents associacions veïnals han decidit unir esforços per dissenyar un itinerari verd que inclogui tots els barris, traçant recorreguts que vagin des del centre a la perifèria però que també connectin entre ells els diferents barris.

Segons Castanyer, les prioritats són enllaçar amb els barris de l'esquerra del Ter i també amb el sector Est, el gran desconegut per a molts veïns de la ciutat. "El que volem aconseguir amb aquesta xarxa és la integració de tots els barris de la ciutat, possibilitar que els seus habitants vagin fàcilment d'un lloc a l'altre", assenyala. Per això, creuen que el nou traçat, per exemple, ha d'incloure el pont que fa tant de temps que reclama el sector Est, per tal que hi pu?guin passar bicicletes i connectar així amb la Creueta i Montilivi.

De moment, el projecte es troba encara en una fase molt inicial, ja que dijous tot just es va celebrar la primera reunió. Tot i això, des de la Federació tenen clar que han de ser les associacions de veïns les que redactin el projecte i defineixin quins són els traçats que volen. Quan ho tinguin, indica Casta?nyer, ho aniran a portar a l'Ajuntament, que és qui té capacitat econòmica per poder convertir l'anella en realitat.