El PSC exigeix a CiU, com a condició per donar suport al cartipàs de l'Ajuntament de Girona, que apliqui "criteris inexcusables de transparència, que asseguri el control de la gestió municipal als ciutadans, que recuperi la regidoria de Cultura i que creï les específiques d'Ocupació i Participació Ciutadana". El grup socialista planteja, també, l'eliminació del concert de places d'escoles bressol amb empreses privades; i l'establiment de "criteris d'equanimitat en les retribucions dels regidors que permetin l'exercici de la política municipal a qualsevol ciutadà, sigui quina sigui la seva procedència i condició social".

Les condicions del PSC, ha explicat la portaveu socialista Sílvia Paneque, es fonamenten en tres blocs: Estructura de les regidories; control i transparència; i exercici de control i impuls per part de l'oposició. El primer bloc implica que l'alcalde recuperi la regidoria de Cultura, ara integrada a l'Alcaldia, amb un regidor nomenat específicament. Alhora, el PSC reclama la creació d'una Regidoria d'Ocupació que gestioni els 4,5 milions d'euros anunciats per a la creació de llocs de treball.

El control i la transparència, que constitueixen l'eix del segon bloc de condicions del PSC, inclou que totes les adjudicacions d'obres inferiors a 50.000 euros se sotmetin a concurs públic; que les empreses públiques i mixtes de l'Ajuntament passin comptes anualment; que es convoqui un ple extraordinari de debat sobre l'estat de la ciutat amb la participació de la ciutadania; que es publiqui l'indicador de diferència salarial entre els treballadors del municipi; i que s'esculli el gerent a través d'un procés de selecció obert i de mèrits.

En el tercer eix, el PSC veu imprescindible assegurar la presència dels grups de l'oposició a tots els òrgans municipals en benefici de la transparència.