24 de juny de 2015
24.06.2015

Un cop tret Torramadé de l'alcaldia, el més calent a l'aigüera

Les forces d'esquerres han aconseguit que la llista més votada no sigui la que governa. Fa just un mes dels comicis i el líder d'ERC, Jordi Viñas, ha estat investit alcalde però si no segella cap pacte hauria de governar amb només cinc regidors

25.06.2015 | 07:08
Jordi Viñas amb la vara d´alcalde.

Avui fa justament un mes que es van fer les eleccions municipals a Salt que van acabar servint per fer alcalde Jordi Viñas (ERC) malgrat que la llista que va obtenir més vots va ser la liderada per Jaume Torramadé (CiU). La victòria dels nacionalistes es va convertir en amarga el 13 de juny quan es va fer el ple d'investidura i les formacions «d'esquerres» van decidir unir-se per desbancar Torramadé i donar el seu suport al candidat republicà.

Jordi Viñas va obtenir els vots dels tres regidors del PSC, dels tres representants d'IpS-CUP i del de Canviem Salt, a més dels cinc dels republicans. Aquest suport a ERC només era per aconseguir treure l'alcaldia a Torramadé. Aquest era l'objectiu fonamental. No per entrar al govern.

Ara mateix, ERC hauria de governar amb només cinc regidors, molt lluny de la majoria absoluta en una vila on, a més a més, hi ha molta feina a fer. El temps s'acaba i Esquerra haurà d'anar a contrarellotge per acabar de lligar un socis que per ara, ensenyen la poteta per sota la porta.
ERC voldria un govern fort, amb tots els partits que li van donar l'aval, a dins. Els partits però, es mantenen allunyats, amb prudència, intentant rascar quota de poder i guanyar pes dins d'aquest govern.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook