El PSC de Girona ha exigeix que l'equip de govern de CiU impedeixi que Hisenda, aprofitant la informació municipal, embargui els recursos municipals que es destinen com ajuda d'emergència, a ciutadans de la ciutat amb necessitats bàsiques per viure. Davant d'aquesta circumstància el grup municipal socialista demana que l'Ajuntament es declari insubmís a trametre la informació que demana Hisenda i que adreci una protesta formal davant les entitats municipalistes per trobar-hi complicitats en contra d'aquesta mesura.

Alguns Ajuntaments catalans han formalitzat una queixa pública contra Hisenda. «El PP està vulnerant els drets bàsics de les persones i embarga ajuts a persones i famílies que tenen dificultats per poder tenir un dia a dia amb un mínim absolut de dignitat. L'Ajuntament no pot ser còmplice d'una jugada d'aquesta naturalesa», desaprova la portaveu del PSC, Sílvia Paneque.

L'Ajuntament té en coneixement que el govern del PP, per mitjà d'hisenda, està utilitzant informació municipal per impedir que ajuts d'emergència arribin a les famílies i persones que ho necessiten. És una actitud que vulnera l'article 25.1 -«tota persona té dret a un nivell de vida adequat que li asseguri, així com a la seva família, la salut i el benestar, i en especial l'alimentació, el vestit, l'habitatge i els serveis socials necessaris»- i l'article 25.2 de la Declaració Universal dels drets Humans, que esmenta de manera particular el dret a la protecció social durant la infantesa. De fet, l'actitud d'Hisenda contradiu l'ordenament estatal perquè entra en contradicció amb la Constitució.