26 de juny de 2015
26.06.2015

La Fundació canviarà el president en pocs dies i nomenarà Francesc Belil

27.06.2015 | 07:47
Francesc BelilDesprés d´haver ocupat càrrecs de direcció en importants empreses, actualment és vicepresident dela Fundació Bertelsmann

El rei Felip VI va anunciar durant el seu discurs que en els propers dies es canviaria el president de la Fundació Princesa de Girona. Després d'agraïr la tasca realitzada a Antoni Esteve, va dir que es cediria el testimoni a Francesc Belil Creixell. Felip VI va elogiar Esteve assegurant que havia fet una «tasca excel·lent» que ha permès «crear i impulsar un projecte que no només és una referència al nostre jovent, sinó també un exemple d'entesa, participació i col·laboració».

Francesc Belil Creixell va néixer a Barcelona, va cursar estudis d'Enginyeria Superior a la Universitat Politècnica de Catalunya i el 1972 va ingressar en el Departament Central d'Enginyeria de Bayer, on va exercir diverses funcions en les fàbriques alemanyes de Leverkusen, Dormagen i Uerdingen. El 1989 va ser nomenat director de la factoria de Bayer Hispania, a Tarragona, així com director tècnic del Grup Bayer a Espanya. L'1 d'abril de 1996 va ser nomenat conseller delegat de Bayer Hispania, SA, màxim responsable del Grup Espanya i des de l'1 de juliol de 1997 del Grup Bayer a la Regió Iberia (Espanya i Portugal). L'any 2000 va entrar a formar part del Consell d'Administració de Siemens SA i l'1 d'agost de 2006, es va incorporar a Siemens, SA com a vicepresident i conseller delegat. En la seva dilatada trajectòria professional ha rebut diversos premis com el de l'Excel·lència Empresarial concedit per la Cambra Alemanya de Comerç.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook