Un grup de nens d'un casal d'estiu que ofereix l'Ajuntament de Girona va aprofitar que feia una activitat al riu Onyar per banyar-se i refrescar-se per fugir de la calor que feia ahir al migdia, malgrat que la normativa municipal prohibeix banyar-se al riu.

Testimonis presencials i gràfics expliquen que una quinzena de nens amb banyadors i tovalloles van estar una bona estona a dins del riu en punt on l'aigua els arribava a l'alçada del pit. Altres companys del casal van posar els peus al riu. Els fets es van produir just al punt on el riu comença a estar canalitzat. Els nois que es van banyar ho van fer just en un tram on encara no hi ha formigó. Això sí, sempre controlats per monitors.

Un agent de la policia municipal va aparèixer a la zona minuts després de les dotze del migdia i va demanar als monitors del casal Viu el riu si tenien permís especial per poder realitzar l'activitat. Aleshores els nens ja havien sortit de l'aigua i s'estaven assecant. Allà, els responsables haurien explicat que només s'estaven mullant els peus. Tot va acabar amb una advertència policial.

El casal està destinat per a nens d'entre cinc i dotze anys i té com a objectiu principal aprendre de la natura d'una manera lúdica i pràctica. Segons consta en la descripció del casal, la mainada és la protagonista del seu propi aprenentatge mitjançant tallers, jocs i observació i manipulació de la fauna, sempre sota la supervisió dels monitors i d'una manera segura per als participants i als animals.