Vuit joves van ser seleccionats per testar la seva iniciativa emprenedora davant d'un grup de destacats professionals i empresaris que configuren el Consell dels Savis, una de les novetats que incorpora la sisena edició Fòrum Impulsa.

El Consell dels Savis estarà moderat per Antonella Broglia, consultora i ambaixadora sènior de TEDx, i el seus membres són Senén Barro (exrector de la Universitat de Santiago i president de RedEmprendia); Adrián García-Aranyos (managing director d'Endeavor España); Carina Szpilka (fundadora de K Fund i exCEO d'ING Direct a Espanya i França); Ana María Llopis (presidenta de Supermercados DIA i fundadora de Ideas4all); Francesc Fajula (director de Innovació de Banc Sabadell); Carlota Pi (cofundadora i COO de Holaluz.com); Carlota Mateos (sòcia i CEO de Rusticae), i Xavier Pont, emprenedor social, cofundador i director general de la Fundació Ship2B.

Hi haurà dues sessions del Consell de Savis i a cadascuna d'aquestes quatre joves exposaran els seus projectes davant de quatre savis. Els joves emprenedors, que han estat seleccionats a proposta dels membres del consell, disposaran d'uns minuts per fer la seva presentació i escoltar els aspectes crítics que hi veuen els experts.

Maria Córdoba exposarà davant el Consell dels Savis el repte de salvar Deroceras, una spin-off creada l'any 2012 i dedicada a l'elaboració de models predictius per a un major control de les plagues en l'agricultura. El projecte passa en aquests moments per greus dificultats econòmiques per tirar endavant.

Jose Manuel González Rueda presentarà el servei d'impressió 3D Zeus, amb l'objectiu de trobar la manera de vendre més aprofitant els trets que els diferencien de la competència: millors màquines i accés a una base de dades infinita de models.

Ana Aguirre buscarà el suport dels savis per trobar la manera d'expandir Global Futurizer, trobades físiques de 9 hores durant les quals empreses punteres exposen un repte estratègic al qual s'estan enfrontant i equips multidisciplinaris de talent universitari els donen reposta a través d'un procés bàsic de generació de models de negoci.

Humbert Clotet presentarà FIU-BCN, trobades presencials en les quals el talent creatiu de tot tipus es posa en un aparador per fer-lo visible davant dels compradors potencials. El repte? Com monetitzar el projecte.

Victoriano Izquierdo plantejarà com convertir en un negoci rendible Graphext, una eina per crear mapes de fonts d'informació que permetin predir coses que ningú espera.

Carlos Matilla buscarà el consell dels savis per respondre a dos reptes al voltant del projecte Fuvex, un vehicle volador no tripulat (ja hi ha un prototipus funcionant) que més endavant també tindrà versió tripulada. En quin producte és millor centrar-se? A quin públic cal dirigir-se primer per vendre, al militar o al civil?

Fran Garcia presentarà la plataforma Inhours, gràcies a la qual els universitaris identifiquen els reptes d'empreses que els interessen i en fan el seu projecte de fi de carrera, amb la probabilitat que després aquestes empreses els contractin. La pregunta que es plantejarà davant del Consell dels Savis és com arribar a més empreses i com fer que els hi sigui fàcil contractar el servei.

Eduard Clariana presentarà la seva motivació per treballar en allò que més urgeix, fet que el va portar a cofundar RealFunding, una plataforma de finançament col·lectiu que ofereix préstecs sense interessos a organitzacions d'impacte social o mediambiental. El gran repte amb què es troben a RealFunding és com convèncer a un nombre significatiu de persones i institucions per tal que participin en les seves campanyes prestant una petita part dels seus estalvis.

El format d'aquesta nova activitat permetrà, a més, que els joves que hi assisteixin com a públic puguin extreure'n també conclusions personals.