Després de la inauguració i l´entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGI) d´aquest passat dijous, els reis Felip VI i Letizia van fer nit a Girona. Ahir van voler ser uns assistents més en les ponències, xerrades i tallers de la jornada del sisè Fòrum Impulsa, que es va tancar amb la presència de més de 800 joves. Els monarques es van repartir les sessions i, llevat de comptades excepcions, cadascú voltava pel seu compte per entrar a les sales amb tota naturalitat i asseure´s entre els joves.

Entre activitat i activitat, els Reis es passejaven per l´Auditori i s´aturaven a parlar amb els emprenedors. Els mostraven total inte­rès i el Rei no dubtava a fer-los preguntes. Tampoc tenia recels a les fotografies amateurs i es va deixar retratar per i amb tothom qui li ho demanés. Felip VI tenia un resum de les activitats per decidir on volia assistir. Dissimuladament se´l treia de la butxaca i prosseguia a anar fins a la sala deixant enrere el seguici de fotògrafs oficials.

Els monarques, encara que no ho aconseguien, intentaven passar desaparecebuts en un dia on els protagonistes eren els joves d´un Fòrum. Només dins la sala quedaven dissimulats. De fet, en la conferència que van oferir els publicistes Toni Segarra i Risto Mejide, van aparèixer pel darrere quan faltava un quart d´hora per acabar. Allà van escoltar les reflexions de Segarra i les iròniques paraules de Mejide que, amb un «éreu aquí?», es va quedar xerrant amb els monarques al final de la conferència.

Enguany, el Fòrum ha tornat a situar Girona en el centre de l´emprenedoria amb un format renovat i centrat en un matí intens amb una quarantena d´activitats simultànies al voltant de cinc blocs temàtics: Punts de Vista, Habilitats Professionals, Projecte Emprenedor, Realització Personal i Educació del Talent des de l´Escola.

La cita ha comptat amb la presència d´uns 70 ponents i professionals amb uns professionals provinents d´arreu de l´Estat espanyol. Durant aquest dia, tots ells han pogut intercanviar experiències en la nova fórmula d´aquest any. Sota els cinc grans blocs temàtics, la intenció era que els joves elaboressin l´itinerari més adequat als seus interessos d´entre totes les ponències, conferències i tallers per tal de desenvolupar les habilitats i aptituds o formacions específiques per a la presentació dels seus projectes.

Segons la directora general de la Fundació Princesa de Girona, Mònica Margarit, «per a nosaltres aquest nou format del Fòrum Impulsa era un repte i estem molt satisfets del resultat». «Creiem que hem aconseguit l´objectiu que ens havíem marcat: transmetre als joves que, malgrat tenir un entorn molt difícil, aquest mateix entorn també genera oportunitats», va dir per afegir que el fòrum «genera confiança i entusiasme, transmet il·lusió i esperança als joves».