Una cinquantena de persones, majoritàriament joves, van instal·lar-se ahir a la nit davant les portes de la Fira de Girona fent cua per poder ser els primers en realitzar el càsting per fer d'extres a la sèrie 'Joc de trons', que es rodarà a la ciutat entre el 3 i el 18 de setembre. Equipats amb tendes de campanya, cadires, menjar i jerseis; alguns d'ells feia dies que havien preparat l'acampada mentre que d'altres asseguraven que va ser una idea espontània per passar una bona estona amb "fanàtics" de la sèrie. Tot i que l'empresa organitzadora ha anunciat que prioritzarien els veïns de la ciutat, les passions que desperta la sèrie han mogut gent de Barcelona, Granollers o Igualada.

Alguns dels amants de la sèrie van arribar a la ciutat ahir a les vuit del matí i van aprofitar el dia per visitar Girona i la Costa Brava. És el cas d'en Daniel i la Noèlia, d'Igualada, que segueixen amb gran interès aquesta reconeguda sèrie. "A les vuit vam veure que no hi havia ningú i vam decidir aprofitar el dia, és una ciutat ben bonica", van assenyalar.

L'Anna i en Robert, van ser els primers en col·locar la tenda el diumenge davant el palau firal de la ciutat. "He vingut amb la meva germana des de Barcelona, hem passat el dia i com que no sabíem si hi hauria molta gent ens hem instal·lat a l'inici", va comentar. La gran majoria dels assistents que han passat la nit al costat de la Devesa són joves i alguns es van estimar més aprofitar les hores i jugar a pales.

Això sí, tots ells estan esperançats i esperen poder fer d'extres a la sèrie. Tot i que l'empresa encarrega del càsting, Madoexpor Internacional, ja ha informat que prioritzaran els veïns de Girona i rodalies que es trobin en bona forma, els joves no perden l'esperança. "És totalment comprensible que si es grava aquí a Girona vulguin que surti gent d'aquí però, al final, no estem tant lluny", assenyalava en Daniel.

L'Anna era més contundent. "Parlen dels voltants i tampoc especifiquen. Crec que, si més no, agafaran tota la gent que ha passat la nit al ras dormint aquí", va destacar. I és que mentre alguns van preparatR aquesta acampada amb calma i dies d'antelació, d'altres com el grup d'amics format per en Borja, l'Arnau, en Marc i l'Eloi es van animar al veure la presència d'altres persones.

"Nosaltres som de Girona i hem decidit venir perquè creiem que és una cosa que fas un cop a al vida i ens ha fet molta gràcia fer-ho. Pensàvem que hi hauria més gent, les nostres amigues venen a les cinc de la matinada però jo crec que s'emplenarà cap allà les sis o així", explicaven dues amigues, la Marta i la Clara assegudes en les seves cadires.

Aquest matí arrencarà oficialment el càsting que ha d'escollir 2.400 homes i dones. Des de la companyia ja han avançat que queden descartats directament aquelles persones que tinguin tatuatges o portin els cabells tenyits amb colors vistosos o tallats molt moderns. D'altra banda, els seleccionats han d'estar disposats a suportar llargues jornades de treball. Els seleccionats cobraran 50 euros nets al dia.