A primera hora del matí es veia sobretot gent jove fent cua amb l'esperança de ser un dels agraciats escollits com a preseleccionats a fer d'"extra" a Joc de Trons. Els "valents" que hi havien passat la nit o que havien matinat. Per intentar que tant bon punt s'obrissin les portes del Palau se'ls inspeccionés els primers, alguns van decidir passar la nit ja a la Devesa. És el cas d'en Robert Barrull, de Girona. Amb la mala experiència del càsting d'Ocho Apellidos Vascos, on tot i fer cua ni tan sols va ser ser entrevistat, va plantar-se a LaDevesa a les tres de la tarda del dissabte. Va ser el primer de tota la larga filera que s'aniria generant. Poca estona després s'hi afegia l'Anna González. De fet, ella havia tret el cap a les onze del matí del dissabte i en no veure ningú, va decidir fer turisme a Girona amb la seva família i va retornar al Parc més tard.

En Xavier Martín, de 22 anys, que va dormir al ras amb els seus amics tota la nit per ser un dels primers en entrar al càsting. "Sabíem que hi hauria molta gent i per això vam decidir venir a dormir a Girona", va explicar a l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

També va dormir a Girona el grup d'amics d'en Roger Albareda. Ell i un amic seu van tenir sort i van ser els escollits. Les seves amigues, en canvi, les descartades. "Amb les noies sembla que són més exigents i se les miren més", va afirmar. Altres noies escollides, com dues amigues de Vic, explicaven que amb els nois eren molt més vigilants: "Als nois els hi demanen més coses. Pregunten sobre els cabells i el cap. A un noi li han fet fotos a les cames i tot. A nosaltres només la talla de les peces de roba", van assenyalar.

Fans i curiosos

La majoria dels aspirants eren fans de la sèrie, com en Pau Bagué, de Sant Julià de Ramis, que indicava que "és una gran sèrie i tothom vol sortir-hi de figurant", la Carla Gómez de Vilassar de Mar que assegurava que li agradaria "poder posar al currículum que hi he participat, encara que sigui de extra" o la gironina Anna Gallart, que faria del que fos: "Qualsevol cosa em va bé. Com si se'm menja un drac", bromejava.

Però també hi havia qui en prou feines havia vist un capítol o dos, com l'Anna de Pablo, de Navata que explicava que tot just ara, amb cinc temporades emeses s'havia aficionat a la sèrie: "Només he vist quatre capítols però em fa gràcia perquè fer un càsting o d'extra és una experiència molt maca". La Rebeca Martínez, de Tordera, volia viure el xou de la cua: "No és que sigui molt fan de la sèrie, però una amiga em van dir per provar-ho i vaig decidir venir-hi per veure com era tot això. Em seria bastant igual el que hagués de fer".

També hi havia qui vol ser actriu. Un exemple és la Raquel Criado, de Santa Coloma de Farners que va explicar que només havia vist tres capítols però que s'apunta a tot: "És una nova experiència. Vull ser actriu Faig teatre i participo en una sèrie ara". Altres casos, són els d'en Gerard Carbonell, la Paula Casadesús, l'Èlia Mateu i en Guillem Sunyer que ahir van agafar el primer tren que sortia de Barcelona per venir fins a la capital gironina. Tots són actors i fans de la sèrie, segons van explicar a l'ACN.

No tot era joventut. En Francesc Garcia, de 46 anys, va venir de Begur atret pel rodatge. "Vaig veure la notícia del càsting i vaig pensar en presentar-me a veure si hi havia sort", va reconéixer. Un que va sortir molt content va ser un paradista de Torroella de Montgrí, que va marxar corrent. Els que havien estat seleccionat i, per tant, fitxats a la base de dades, sortien satisfets. Tot i que majoritàriament es contenien perquè encara hauran de rebre una trucada final per indicar-los si seran dels mil escollits i quins dies han de ser al rodatge, també es veien abraçades, crits d'alegria i algunes expressions de satisfacció dirigits als cotxes que passen a propi que desaceleraven per observar les cares de la gent. A dins del Palau de Fires tenien prohibit fer fotos o utlitzar el mòbil per qualsevol motiu. Aquesta prohibició també regirà els dies de rodatge. Tot ha de ser el màxim de secret perquè els telespectadors puguin gaudir de cada sorpresa. És més, els qui siguin escollits, hauran de signar un full de confidencialitat perquè no comparteixin cap informació ni imatge a les xarxes socials.

No tot era joia i disbauxa. Molts altres marxaven tristos per una llarga espera infructuosa. "No ho entenc, hi ha gent que anava amb un pentinat de Gandia Shore i els han agafat", criticava un barceloní.

De Londres a Girona

Un cas singular és el de Francesc Rivas, que viu a cavall entre Londres i Girona, i va decidir canviar un bitllet d'avió i tornar abans de la capital britànica per participar al càsting. "M'he agafat un any sabàtic per escriure un blog de viatges i sobre la vida a Girona i crec que això és una oportunitat única", afirmava. A primera hora de la tarda, un grup d'escocesos estava a l'escola d'hostaleria fent preguntes per poder arribar al Palau de Fires. "Som molt de ponent nosaltres!", explicava un. Es van posar les mans al cap en veure la cua. Malgrat que entre els aspirants se'ls va indicar que ho tenien difícil en ser estrangers, es van dirigir cap al final de la cua.