Cinc estudiants de batxillerat espanyols, un d'ells de Girona, participaran en l'Olimpíada Internacional de Física, que se celebra a Bombai, l'Índia, i en què competiran uns 425 estudiants seleccionats a 85 països.

La cita serà del 5 al 12 de juliol i la delegació espanyola està formada per Gabriel Sánchez Pérez, de Salamanca; Ramón Martínez Tatay, de València; José Polo Gómez, de Sevilla; Adam Teixidó Bonfill, de Girona; i Jesús Arjona Martínez, de Santander, ha informat la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF).

Els estudiants van acompanyats per dos professors delegats de la Comissió de l'Olimpíada Espanyola de Física.

L'Olimpíada Internacional està pensada per a estudiants de secundària i consisteix en proves individuals teòriques i experimentals.

Els joves han d'utilitzar els seus coneixements de física per resoldre problemes sobre un temari establert a escala internacional, "alguns dels quals són de nivell universitari", segons les mateixes fonts.

Per aquest motiu, la Reial Societat Espanyola de Física, organitzadora de la fase nacional, ha realitzat un curset de reforç per als alumnes participants.

L'edició d'aquest any està organitzada pel Homi Bhabha Centre for Science Education de l'Índia.

La delegació espanyola ha estat designada per l'RSEF i finançada pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.