El cap de protocol de la Diputació, Josep Maria Amargant, ha retirat les denúncies interposades el 2013 contra l´expresident, Joan Giraut (Unió) per prevaricació i contra la llibertat sindical en considerar que no té cap sentit que el procediment judicial continuï perquè, en cas de donar-li la raó, el polític no tindrà potestat per restituir-li les atribucions que li va treure per la via de l´article 33. El cap de protocol havia denunciat la retirada de les tasques de comunicació i premsa al temps que impugnava la creació de la plaça de cap de comunicació -entregada a un assessor de Giraut.

Amargant assegura que ha pres aquesta decisió per coherència i responsabilitat cap a la institució i senyala que l´actual president, Pere Vila (CDC), ha facilitat la reconducció d´aquesta situació. El que s´ha buscat és un acord entre l´organisme i el funcionari de més alt rang segons el qual es retiren les denúncies i cada part pagarà les costes que ha causat. Amargant els seus advocats i la Diputació els advocats externs que va contractar Giraut en comptes de confiar el cas als serveis jurídics de la institució.

La retirada de les denúncies no comporta com a contraprestació la restitució d´Amargant a les seves antigues funcions. El funcionari assegura que aquest és un extrem del que no n´ha parlat amb l´actual president per deixar-ho a la seva entera discrecionalitat. «No he demanat en cap moment la restitució de les meves tasques de comunicació», apunta.

Després que Amargant presentés les denúncies, el ja expresident li va obrir un expedient informatiu que el cap de protocol va considerar un acte de represàlia per haver qüestionat la retirada d´atribucions i haver entregat documentació al jutjat dels càrrecs de confiança que cobraven de la Diputació sense anar-hi a treballar.