Que l´alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, i el de Llagostera, Fermí Santamaria, s´hagin quedat sense la presidència de la Diputació després d´un estira-i-arronsa que li ha acabat entregant el seient al president dels convergents gironins, Pere Vila, no els priva de quedar ben a prop del càrrec. Defet, es preveu que assumeixin duesde les quatre vicepresidències que tindrà l´organisme i que es presentaran públicament la setmana vinent, amb la resta del cartipàs.

Els noms d´ambdós van ocupar les primeres posicions en les travesses per a la presidència de la Diputació fins dotze hores abans que se celebrés el ple de constitució,quan el consell nacional de Convergència va decidir col·locar Pere Vila al capdavant, acabant d´aquesta manera amb les possibilitats dels dos alcaldes.

Però aquestes només representen la meitat de les vicepresidències, ja que n´hi haurà quatre:la de règim intern, la d´acció territorial, la de cultura i la de cooperació municipal. Una d´aquestes anirà a parar amans d´Unió, i el noms que sonendins el partit són els de la regidora de Girona, Eva Palau i l´alcalde d´Hostalric, Josep Antoni Frias, tot i que, a dia d´avui, Palau semblala més ben posicionada.

S´ha d´entendre que Unió esquedi amb una vicepresidència després de la desfeta de CiU perquèla separació de la federació esva fer passades les eleccions municipals i només de cara al futur,cosa que suposa conservar l´statu quo institucional previ a la trencadissa. Pel que fa a l´altra vicepresidència restant, seria la que s´entregaria a l´alcalde de Pugicerdà, Albert Piñeira. El seu nom també va sonar com a possible candidat a la presidència de la Diputació per evitar l´enfrontament entre el sector Noguer i Santamaria.