L'Ajuntament de Girona aprovarà aquest dilluns els nomenaments de la majoria de càrrecs de confiança de l'equip de govern i els assessors dels diferents grups municipals. Entre els nous noms com a càrrecs de confiança hi ha el de Narcís Sastre, Francesc Xavier Ten Costa, Georgina Andreu Mur i Maria Clara Sánchez-Castro.

Narcís Sastre s'encarregarà de les tasques de coordinació de Sostenibilitat, al costat de Carles Ribas. Es tracta d'una àrea que el consistori vol potenciar molt amb projectes com el Pla Especial de la Devesa i el projecte «Quatre rius i una séquia». Sastre és geògraf i ha estat treballant al Departament de Territori com a assessor del conseller Santi Vila en matèria de planificació territorial. Havia estat el número 20 de la llista de CiU de Girona en les darreres eleccions municipals.

Francesc Xavier Ten Costa està vinculat al món cultural i serà el coordinador d'Arts Escèniques, possiblement vinculat a la regidoria de Cultura que porta el mateix alcalde, Carles Puigdemont. És el cap del Servei de Publicacions de la UdG i en els darrers comicis electorals era el cap de llista de CiU a Tortellà, com a independent.

Georgina Andreu Mur s'encarregarà de coordinar Ocupació i Promoció, amb la tinenta d'alcalde Glòria Plana. Ha estat la número quatre a la llista de Junts per?Bellcaire d'Empordà.

Maria Clara Sánchez-Castro, serà coordinadora de Ciutadania on tornarà a coincidir amb la tinenta d'alcalde Isabel Muradàs. Sánchez- Castro ha estat l'adjunta a la cap de gabinet -la mateixa Isabel Muradàs- del president de la Diputació.

A banda d'aquests quatre nomenaments de càrrecs eventuals, hi ha un seguit de noms que repeteixen respecte a l'anterior mandat. Ressalten el gerent, Albert Riera Pairó, i el cap de gabinet de l'alcalde, que tornarà a ser Francesc López. A més, hi ha Joaquim Oliva, que fa quatre anys va començar com a cap d'àrea d'Urbanisme i va acabar com a assessor jurídic i Jordi Moner, que assumirà la coordinació de programes.

Els assessors municipals

Pel que fa als assessors dels grups municipals, els partits han començat a anunciar qui seran. Convergència i Unió mantindrà Sònia Cebrian i tindrà també Daniel Planas. La coalició formada per ERC-MES tindrà Dolors Martin que s'incorpora per la part republicana i Carles Ferreira, que ho fa per MES.

La CUP deixa una vacant

La CUP continua amb Biel de Montserrat, escollit per assemblea, i deixa buit el segon asessor, al qual té dret. La formació vol escollir una persona que es destinarà a la coordinació i ajut de les entitats socials i que no té per què ser de la mateixa CUP. El PSC encara no ha fet públics els seus dos assessors. Ciutadans ha escollit un dels dos assessors als qual pot accedir. Serà Enrique Urreta.

El PP continua confiant en Maite Carpintero a temps complet i tindrà Aïna Subiñà a temps parcial. Malgrat que hi ha un grup municipal més que en el darrer mandat es manté el nombre total d'assessors.