El Mercat Municipal del Lleó de Girona manté l'aposta per obrir els divendres a la tarda, fins i tot durant l'estiu. La iniciativa va començar al setembre de l'any passat. Ara enfila el primer aniversari amb l'objectiu de superar l'estiu, quan les vendes solen ser un pèl més fluixes, consolidant l'oferta de productes frescos en horari de tarda. El president dels comerciants del Mercat, Joan Gironell, confia a mantenir el ritme de vendes dels divendres a la tarda durant l'estiu per tal que repunti quan passin els mesos més calorosos i de vacances per molta gent.

Els primers divendres, una trentena de botiguers oferien els seus productes a la tarda. Ara mateix són una vintena de les 57 parades existents a l'equipament municipal. "Molta gent encara no hi cau que els divendres a la tarda, el Mercat està obert", exposa Gironell. "Quan els hi recordes diuen "És veritat"!".

Gironell ressalta l'esforç que suposa obrir la parada fora de l'horari normal i la satisfacció amb què ho retornen els clients. "A algunes comerciants els cal més personal o més hores i calcular quant producte vendran". No obstant això, els compradors "ho agraeixen perquè molts cops els és més còmode comprar a la tarda". De fet, el perfil del client dels divendres a la tarda sol ser el d'una persona que treballa als matins , tot i que també hi ha grups de joves i famílies que compren per tot el cap de setmana. "Hi ha gent que abans venia a comprar el dissabte al matí i ara ho fa el divendres a la tarda i així ja pot marxar a la costa o on vulgui amb la compra feta per als propers dies".

El nivell de compra és el d'un dilluns al matí. No és per tant un horari que permeti omplir molt les caixes però sí que garanteix una fidelitat dl'aquells clients que sempre acaben tornant a comprar sabent que estarà obert.