La policia municipal de Girona ha rebut en els darrers mesos diferents avisos i trucades de veïns i vianants alertant de l'aparició de gallines decapitades en diferents punts de la ciutat. Hi ha hagut alertes al riu Onyar, on s'han trobat gallines sense cap en el tram comprès entre el pont de la Font del Rei (plaça dels Països Catalans) i la zona boscosa propera al cementiri municipal.

Es desconeix d'on procedeixen aquestes aus i per quin motiu es deixen mortes en espais públics com la llera del riu o a l'entorn d'un parc. La darrera troballa es va produir la setmana passada al riu Onyar. Fa aproximadament un mes també es van trobar diversos exemplars, en dies diferents, a la zona del parc de Vista Alegre. En concret a l'encreuament dels carrer de l'Olivera i Taquígraf Martí. En aquests casos, s'hi podia veure l'au amb el coll ensangonat a la calçada i sense cap rastre d'on podria haver-hi el cap. Dies més tard, en el mateix punt hi van aparèixer, en dos dies consecutius, bosses amb menjar mastegat al seu interior. Temps enrere també hi ha haver algun avís de l'aparició d'una gallina decapitada al barri del Pont Major.

El tinent d'alcalde de Seguretat, Via Pública i Mobilitat, Joan Alcalà, ha admès que la policia ha rebut alguns avisos i que està investigant-ne el motiu i d'on es treuen aquestes gallines que acaben mortes, sense cap i a la via pública. Tot i això ha relativitzat els fets assegurant que es tracta de "fets puntuals".

Alcalà ha optat per no donar pistes de si es té alguna indici que permeti descobrir els autors dels successos. Darrere d'aquests actes hi podria haver diferents motius. Podria tractar-se simplement de vandalisme i maltractament animal, malgrat que els animals han aparegut en punts distants i molt separats en el temps. També podria tractar-se d'algun tipus d'avís o ritus entre bandes rivals que freqüentin les zones on s'han trobat els exemplars. Per exemple, a Madrid s'han arribat a trobar llen?gües de vaca clavades en un arbre. Una salvatjada que es podria entendre com un avís per tal de fer callar un xivato (o se li tallarà la llengua) o com un ritual per espantar prostitutes o altres persones. Fa uns anys, els bombers van anar a apagar un foc en un habitatge al barri de Vista Alegre i en entrar-hi van trobar-se que els inquilins havien marxat i havien deixat restes de plomes d'ocell i ciris, en el que es podria considerar també un ritus de màgia negra.