Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l'incendi forestal que aquest dimarts a la tarda ha començat a cremar a la zona de les Pedreres de Girona. Tots els veïns desallotjats, més d'un centenar dels barris de Torre Gironella, Torre Alfons XII i Sant Daniel, ja poden tornar a casa i no hauran de passar al nit fora. El director general de Prevenció i Extinció d'Incendis, Ramon Parés, ha detallat que l'incendi ha cremat una superfície de 36 hectàrees. Segons les dades provisionals, les flames han afectat set habitatges de la zona, dues d'elles amb afectacions "severes". Els Agents Rurals han obert una investigació per determinar les causes de l'origen del foc.

En l'incendi han arribat a treballar-hi 67 dotacions dels Bombers de la Generalitat (52 terrestres i 15 aèries).

Segons ha informat el cos de Mossos d´Esquadra de la Generalitat, inicialment han estat desallotjats preventivament els veïns de les cases properes a l´incendi dels barris de Torre Gironella i Torre Alfons XII i també els veïns d´alguns habitatges de la primera línia del barri de Sant Daniel. A la resta dels veïns d´aquestes urbanitzacions properes a la zona de l´incendi se´ls havia demanat el confinament.

Segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil, s´havia habilitat pels desallotjats el pavelló de Vila-Roja i també una sala de l´hotel AC Palau de Bellavista on s´havien dirigit, segons els Mossos d´Esquadra, unes 150 persones. I, posteriorment també s´havia habilitat l´institut Jaume Vicenç Vives que es troba al carrer Isabel la Catòlica per acollir aquestes persones.

El Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM) ha atès dues persones. Una per inhalació de fum lleu i l´altra, un bomber, per un cop de calor que ja ha estat donat d´alta.

La companyia elèctrica d´Endesa informa que no hi hagut afectació a la xarxa elèctrica.

El Centre de Comandament dels Bombers de la Generalitat està ubicat al Centre de Recerca de l´Aigua.

El Servei Català de Trànsit informa que no hi ha hagut cap afectació viària com a conseqüència d'aquest incendi.

A més dels Bombers de la Generalitat, també hi han treballat efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona, del cos d´Agents Rurals, 17 patrulles del cos de Mossos d´Esquadra i agents de la Policia Local, entre d´altres.