Un incendi prop de Girona, a les Pedreres. Amb cases cremades i veïns desallotjats. Sempre podem preveure la hipòtesi de l'accident. O de la intencionalitat. Segur que se'ns escapen les causes d'una possible intencionalitat, encara que de gent pirada, o amb rancúnies de mal interpretar, n'hi ha i actives. Però amb la sequera i la forta calor - permeteu-me l'excés- teníem el terreny adobat per a un incendi. I més si els camps estan plens de rostolls i els boscos secs, polsosos i bruts. Com seques, polsoses i desemparades estan les plantes dels jardins de la ciutat.

No volem fer responsable l'alcalde i el seu Ajuntament, però no hem observat cap mesura per prevenir o combatre la sequera que tot just es trencà dimecres de matinada i les calorades que han de suportar les plantes enguany. No hem vist la brigada de jardins regant o netejant de plantes mortes. Hem vist els boscos i els camps de les Pedreres amb la mateixa vigilància i atenció que mereix un estiu benigne i plujós. O sigui, cap. Sembla que algú estigui més interessat a comprar i replantar el que s'ha mort, que mantenir-ho amb vida. O simplement, que es té el cap a un altre lloc.

Al menys l'alcalde, el cap el té a un altre lloc. O més ben dit, a tants llocs que ben difícil és que el tingui a algun. Tants càrrecs i responsabilitats tant diverses, no hi ha manera humana de poder-les atendre. Ha fet un equip amb algunes regidories ridícules i se'n reserva dues per a les quals no ha mostrat gaires aptituds: cultura i turisme. L'alcaldia el consolida al Parlament -diputat, per ara- i el projecta a la presidència d'una associació d'aquestes que serveixen per lloar i fer la campanya local al president Mas. Com vols que pensi amb les Pedreres i l'estat dels seus boscos? A un home que l'empenyen tan importants feines, no li pot quedar temps per a les nimietats del dia a dia. Va arribar quan les misses ja estaven dites.