El Fòrum Gastronòmic 2015 ja ha obert el període d'inscripcions per poder participar. El Fòrum se celebrarà al Palau de Congressos i Palau de Fires del 15 al 17 de novembre. Josep, Joan i Jordi Roca, Jordi Cruz, Sergio i Javier Torres, Dani García, Paco Pérez, Ángel León, Ricard Camarena, Fina Puigdevall o Nandu Jubany són alguns dels protagonistes destacats.

A través de la pàgina web www.forumgirona.com ja es poden fer les inscripcions per a les activitats de Fòrum Gastronòmic Girona 2015 que se celebrarà després de Fires. En aquesta ocasió l'arròs serà protagonista de diverses sessions de cuina en directe a més de disposar d'un espai de restauració amb una oferta variada d'arrossos i celebrar un innovador un concurs amb aquest ingredient. El Fòrum disposarà, com sempre, d'un gran espai firal on hi seran representades les millors empreses del sector.

El programa d'activitats comptarà un cop més amb professionals de primer nivell. Destaquen els germans Josep, Joan i Jordi Roca, Jordi Cruz, Sergio i Javier Torres, Dani García, Paco Pérez, Ángel León, Ricard Camarena, Fina Puigdevall, Nandu Jubany, Xavier Pellicer, Mateu Casañas, Eduard Xatruch, Oriol Castro, Kiko Moya i Carles Tejedor. Cal subratllar també la presència de xefs empordanesos com Javier Cabrera, Albert Sastregener, Marc Gascons i Quim Casellas. Al Fòrum també hi assistiran els xefs francesos Alexandre Mazzia i Christophe Comes i els italians Alessandro Negrini, Carmelo Chiaramonte i Pietro Leemann.

Fòrum Vi organitzarà sessions amb els especialistes Joan Gómez Pallarès, Carlos Orta i Pepe Ferrer. Menció molt especial l'espectacular sessió que Josep Roca celebrarà a la Sala Cambra de l'Auditori de Girona en què farà una nova interpretació de "6 vins sentits", que el 2007 tingué un èxit sense precedents. D'altra banda, tindrà lloc un cop més el Fòrum Dolç Pastry Revolution amb tallers a càrrec de Raul Bernal, Fernando Sáenz, Alejandra Hurtado, Rafa Delgado, Sergi Vela, Josep M. Ribé, Enric Rovira, Ramon Morató, Pere Castells i Íngrid Farré a més de l'italià Corrado Assenza.

Les sessions de l'Auditori són de lliure accés amb la compra de l'entrada al recinte. Per als tallers, demostracions de cuina en directe amb degustació, es necessària inscripció prèvia. Tenen un preu de 20 euros excepte l'exclusiva sessió de Josep Roca que té un preu de 50 euros. Les places són limitades.

El programa d'activitats també inclourà una nova edició del premi Cuiner de l'Any en col·laboració amb La Vanguardia i al qual optaran cinc candidats, una altra dels Premis Mercader, que reconeixen la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura culinària catalana, i juntament amb el grup Vilar Riba organitzarà una nova edició del Fòrum Empresa amb Joan Roca, Marc Gascons, Carlos Cabrera, Carles Tejedor i Enric Milà i per la qual també cal inscripció.