L'hospital Josep Trueta de Girona destina prop d'1 milió d'euros (MEUR) a obres de millora de les instal·lacions. L'hospital aprofita la baixada d'activitat dels mesos d'estiu per desenvolupar una sèrie d'actuacions en diversos espais de l'edifici. Una de les obres més destacada és el trasllat de les urgències pediàtriques a un espai quasi en desús de la tercera planta. És el pas previ per fer, al llarg del 2016, l'ampliació al servei d'urgències. Dues inversions també importants són les reforma del servei d'anatomia patològica i la millora de la quarta planta B. Tots els treballs s'han de traduir en una millora tant per al professionals que hi treballen com per als usuaris dels serveis.

De tots els treballs en marxa, l'obra més gran és la reforma total del servei d'anatomia patològica, iniciada ja fa uns mesos i amb previsió que s'allargui fins a final d'any. La inversió és de 280.000 euros.

Durant el mes de juliol, ja en ple estiu, han aprofitat la davallada d'activitat per reorganitzar l'activitat d'hospitalització i fer obres de millora a la planta 4B, que habitualment acull els serveis de pneumologia, cirurgia toràcica i cirurgia vascular. Aquests treballs tenen un pressupost de 150.000 euros i està previst que acabin a final de setembre per obrir la planta renovada a l'octubre.

Els mesos de juliol i agost també han substituït dos ascensors del servei d'urgències, utilitzats exclusivament per professionals per al trasllat de pacients. El canvi d'aquests ascensors té un cost de 120.000 euros.

A més, també durant aquest estiu es fan altres obres menors, com ara la millora dels vestidors de la zona de cirurgia major Ambulatòria i del clima de l'àrea quirúrgica, a banda d'una actuació a l'escala d'emergència de l'edifici. Tot plegat amb una despesa de 140.000 euros.

Urgències pediàtriques, a la tercera planta

Les obres de millora, però, no acabaran a l'agost, ja que al setembre està previst posar fil a l'agulla al trasllat de les urgències pediàtriques a la planta tercera, en una zona actualment no utilitzada i que antigament havia acollit les consultes externes de ginecologia. Els treballs d'adequació de l'espai per al nou ús s'allargaran fins a final d'any i tindran un cost de 241.000 euros. Un cop estiguin enllestits, tota l'atenció pediàtrica estarà localitzada a la tercera planta.

Aquest canvi d'ubicació serà previ a l'inici de les obres d'ampliació del Servei d'Urgències, que es realitzarà durant el 2016, un cop s'hagi fet el trasllat del laboratori clínic al parc hospitalari Martí i Julià de Salt. L'alliberament de l'espai que ocupava el laboratori permetrà doblar l'espai que actualment està destinat a les urgències.